Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Laatu / Laatujärjestelmä

Laatujärjestelmä


Lapin AMKin laatujärjestelmä tukee laatupolitiikan periaatteiden saavuttamista selventämällä ja kehittämällä ammattikorkeakoulun yleisiä toimintatapoja, prosesseja ja toiminnan kannalta keskeisten tulosten seurantaa. Laatujärjestelmä perustuu The Common Assessment Framework (CAF) –malliin. CAF-malliin pohjautuva toiminnanohjauksen ja laadunhallinnan kokonaisuus perustuu strategiaan ja sitä tukevaan johtamisjärjestelmään, sopimusohjaukseen sekä riittäviin toiminta- ja henki-löstöresursseihin.

CAF-malli mahdollistaa strategioiden, prosessien ja tulosten välisten syy—seuraus-suhteiden hahmottamisen. PDCA-kehän käyttö puolestaan havainnollistaa suunnittelun, toiminnan, arvioinnin ja kehittämisen jatkuvaa sykliä organisaation kaikilla tasoilla ja kaikissa prosesseissa. Lapin AMKin toiminta perustuu jatkuvaan kehittävään arviointiin, jonka avulla tunnistetaan toiminnan vahvuudet, hyvät käytänteet ja kehittämiskohteet. Toimintaan liittyvät asiakirjat, prosessikuvaukset ja toimintaohjeet ovat Lapin AMKin intrassa. Opintoihin liittyvät asiakirjat ja toimintaohjeet löytyvät myös Lapin AMKin www-sivuilla.

Lapin ammattikorkeakoulu sai Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) toteuttamassa auditoinnissa laatuleiman, joka on voimassa kuusi vuotta 22.8.2017 alkaen. Ammattikorkeakoulun laatujärjestelmä täyttää korkeakoulujen laadunhallinnan kansalliset kriteerit ja vastaa eurooppalaisia periaatteita ja suosituksia.

 

 

Laatukuvio LapinAMK 2016.jpg

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK