kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti MTI

Matkalla huipulle

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) muodostavat Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun matkailualan yksiköt. Asiantuntijayhteisössä ovat mukana myös Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU:n ja Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian matkailu- ja liitännäisalojen asiantuntijat.

MTI toimii matkailualan suunnannäyttäjänä ja luopohjaa koko toimialan paremmille toimintaedellytyksille. Pohjoinen on MTI:lle laboratorio, jossa on mahdollisuus testata uusia teorioita, toimintamalleja ja käytänteitä autenttisissa matkailukohteissa.


Matkailukoulutuksen kärjessä

Usean koulutusasteen ja oppilaitoksen rajat ylittävä matkailualan yhteistyö on Suomessa ainutlaatuista. MTI tukee asiantuntijayhteisön taustaorganisaatioiden matkailukoulutusta, vahvistaa yhteistyötä koulutusohjelmien kesken ja mahdollistaa joustavat opintopolut eri koulutusasteiden välillä sekä edistää opiskelijoiden urapolkuja.


Uusinta tutkimustietoa

MTI:n asiantuntijat tekevät monitieteistä teoriaa kehittävää ja soveltavaa tutkimusta sekä osallistuvat matkailualan vastuulliseen kehittämiseen. Matkailuntutkimus on kansaivälisesti tunnetetua ja tunnustettua. Tuoreimmat tutkimustiedot luovat vahvan pohjan MTI:n koulutuksen kehittämiseen sekä matkailualan ja -alueiden kehittämistyöhön.

Palveluita matkailutoimijoille

MTI tarjoaa asiantuntija-, koulutus-, tutkimus- ja kehittämispalveluita. Palveluntarjoajana ehdoton vahvuus on matkailualan monipuolinen osaaminen - toiminnassa yhdistyvät eri koulutusasteiden näkökulmat ja pedagoginen osaaminen, tuoreimmat tutkimustiedot ja hankeosaaminen.


Lisätietoja:

Osaamispäällikkö Anu Harju-Myllyaho
anu.harju-myllyaho(at)lapinamk.fi
p. 040 647 7231