kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely

Hei! Olen Lapin AMK. Hauska tutustua!

Brändikirja

Lappi on villi, mutta turvallinen äärimmäisyyksien maakunta. Lapin AMK on kuin pohjoinen itse. Se on tekoja, aikaansaannoksia, näkymiä ja kohtaamisia, jotka jäävät mieleen ja sieltä noustessaan nostavat kasvoille hymyn.

Olemuksemme esille tuomiseen tarvitsemme sanaa, ääniä ja kuvaa. Jotta muutkin voivat tunnistaa meidät meiksi, on Lapin AMK esiintymisissään yksirintamainen. Siksi tämä brändikirja.

Yhdenmukainen ilme ja ääni tekevät tarinastamme kiinnostavan ja helposti lähestyttävän. Teemme identiteettimme ja vahvuutemme näkyväksi, kuuluvaksi ja tuntuvaksi. Meidät on helppo tunnistaa.

Pohjoisuus on asennetta

Olen tuli. Olen jää. Olen myrsky. Olen tyven. Olen luja ja herkkä. Olen pohjoista tekoa.

Lapin ammattikorkeakoulu on pohjoista tekoa. Pohjoisuus tarkoittaa maantieteellisen sijainnin lisäksi (ja joskus sen sijaan) asennetta: rohkeutta, ennakkoluulottomuutta, herkkävaistoisuutta ja toimeen tarttumisen taitoa. Tuleen ei jäädä makamaan, eikä varsinkaan pakkaseen.

Me Lapissa tarvitsemme toinen toisiamme, apua pyydetään ja sitä annetaan aina. Luottamus on myötäsyntyistä, ja sen säilymiseksi ollaan valmiit menemään kiperiinkin paikkoihin.
Lapin AMK on utelias ja kokeiluhaluinen. Aikuinen, joka osaa ja uskaltaa leikkiä. Se hihittää sisäänpäin törmätessään tyhjäntärkeilyyn. Se vaikuttaa puheliaalta, mutta keskittyy silti enemmän kuuntelemiseen.

Lapin AMK on optimistinen ja tartuttaa innostustaan ympärillään oleviin. Se tietää, että Lapissa on tulevaisuus. Ja että Pohjoisuudelle – aitoudelle ja rohkealle tekemiselle – on kysyntää muuallakin.

Olemme kylmiä. Olemme kuumia.
Olemme sitkeitä ja elämme kiihkeästi.
Muovaamme, teemme ja innostumme.
Annamme tiedon kulkea, sillä yhdessä olemme enemmän.
Meillä on tahto kasvaa kaikissa olosuhteissa.

Olemme pohjoista tekoa.

 

Työnantajalupauksemme

Meissä on tykövetoa - ja virtaa, taitoa ja tunnetta!

Meillä välitetään oikeasti siitä, kuinka työkaverilla menee. Toisaalta kaikilla on tilaa olla ja hengittää tavallaan. Se, että saa olla vähän hullu – että kannattaakin olla – tekee meistä ainutlaatuisia ja aika mainioita. Olemme pohjoista tekoa. Olemme vapaita, kestäviä ja määrätietoisia. Teemme ja innostumme ja teemme lisää. Ja kyllä, olemme ylpeitä työpaikastamme!

Vink. Katso myös työpaikkaedut ja avoimet työpaikat

Nimi ja kuinka se kirjoitetaan

Nimi voidaan kirjoittaa ja lausua joko Lapin ammattikorkeakoulu tai Lapin AMK. Lyhennettä AMK taivutettaessa ei käytetä kaksoispistettä sijamuodon edellä. Kirjoitetaan siis esim. Lapin AMKin, Lapin AMKissa jne. Tekstin sisällä voi yleisnimestä ammattikorkeakoulu käyttää lyhennesanaa amk(i), so. amkin, amkissa, jne. Nimi voidaan lyhentää jättämällä välilyönti pois: LapinAMK.

  • Nimi englanniksi: Lapland University of Applied Sciences (Lapland UAS)
  • Nimi suomenruotsiksi: Lapplands Yrkeshögskola (Lapplands YH)
  • Nimi saksaksi: Fachhochschule Lappland (FH Lappland)

Lapin AMKia ylläpitää Lapin ammattikorkeakoulu Oy. Englanniksi se kuuluu: Lapland University of Applied Sciences Ltd.

Äänemme kantaa

Tunnuslauseemme eli sloganimme on

Pohjoista tekoa

Englanniksi: The Northern Factor

Olla Pohjoista tekoa tarkoittaa, että Lapin AMK on olosuhteiden sankari, esimerkki siitä miten menestytään olosuhteiden ansiosta, ei niistä huolimatta. Tästä kokemuksesta kertyy tietoja, taitoja ja elinvoimaa jaettavaksi myös toisille. Olemme kumppani kaikille, jotka haluavat kehittyä, oppia ja saavuttaa jotain uutta.

Viesteillämme haluamme osallistaa, kutsua mukaan ja kannustaa. Emme pelkää tunnelmoida, vedota tai sanoa niin kuin asia on. Vaikeudet eivät katoa vaikenemalla.
Meille on tärkeämpää tulla ymmärretyksi kuin kikkailla ilmaisussa. Kaikessa kerronnassa pyrimme selkeään kieleen.

Osaamme kieliä ja osaamme myös erottaa ne toisistaan. Kun puhumme suomea, puhumme suomea. Rakastamme murteita ja murteellaan rohkeasti puhuvia ihmisiä! Lappi on kuitenkin värikäs myös murteiden maakuntana, ja hoon paikka jutaa.

Äänimaisemamme on pohjoinen. Siihen kuuluu vastakohtia, äärimmäisyyksiä ja ristiriitojakin – kuten arktisessa luonnossa. Lapin AMKissa tuulee. Tunnusmelodiamme on Joiku by JanneAir.

Visuaaliset valintamme

Tunnus (logo)

Lapin AMK:n tunnus koostuu kolmesta osasta: logotyypistä (Lapin AMK -teksti), merkistä ja englanninkielisestä alatekstistä.
Tunnus on yksinkertainen ja selkeä. Tunnuksen mittasuhteita ei saa muuttaa, ja se voi esiintyä aineistoissa vain graafisen ohjeiston mukaan.

Lapin AMKin tunnuksen logotyyppi ja alateksti ovat väriltään mustia ja merkki punainen.

Ilme toistuu painatteissa, julkisivuissa, oppilaitoksen tiloissa, mainonnassa, markkinoinnissa ja muissa painetuissa ja sähköisissä julkaisuissa ja markkinointituotteissa.
Lapin AMKin toiminnasta kerrottaessa ei käytetä muita tunnuksia.

Lapin AMK tunnus lomakekoko sähköiset sovellukset

Merkki

Tunnuksen lisäksi Lapin AMKilla on käytössä erillinen merkki ilman tekstiosiota. Merkkiä käytetään erityistapauksissa graafisena elementtinä tai silloin kun tilaa on käytössä rajoitetusti. 

Lapin AMK Logo

Yhteisötunnukset on Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n omaisuutta, ja niiden luvaton käyttö ja käsittely on kielletty.

Ladattavat tiedostot
Nimi
Graafinen ohjeisto (1,1 MB)
Logo bw (24,5 kB)
Logo cmyk (24,7 kB)
Logo rgb (45,2 kB)
Merkki / Mark cmyk (588,9 kB)
Merkki / Mark rgb (14,9 kB)

Typografia

Lapin AMKin virallinen kirjaintyyppi on Roboto. Sitä käytetään otsikoissa ja lyhyissä teksteissä. Myös kapeampaa Roboto Condensed -fonttia voidaan käyttää, kun tilaa on käytettävissä rajallisesti, esim. otsikoissa tai tilojen opasteissa. Roboton rinnalla käytetään päätteellistä Minion kirjaintyyppiä.

Roboto on Google-fontti, joten sen voi ladata ilmaiseksi Google Fonts -sivustolta. Fontit ovat saatavilla myös Adobe Creative Cloudissa.

Jos Robotoa ja Minionia ei ole saatavilla, ovat korvaavat kirjaintyypit päätteetön Arial ja päätteellinen Times New Roman.

Värien käyttö

Kuten sanoilla, myös väreillä on väliä. Väreillä kiinnitetään huomiota, luodaan kokonaisuuksia tai korostetaan asioita. Lapin AMKin brändiväreissä on vahvoja ja voimakkaita värejä, joille vastakohdan tuovat herkät vaaleat sävyt.

Lapin AMK värit.png

Muista huomioida saavutettavuus. WCAG:n saavutettavuustandardin AA-luokan täyttävät tekstikontrastit saavutetaan, kun tekstin värinä käytetään mustaa tai tummia värisävyjä vaalean taustan kanssa. Vastaavasti valkoinen teksti toimii tummalla taustalla. Ohjeistus koskee digitaalisia materiaaleja ja kanavia. Painotuotteissa värejä voi käyttää vapaammin.

Kuvasto

Myös kuvastomme toistaa identiteettiämme.

Kuvia median ja yhteistyökumppaneidemme käyttöön: lapinamk.kuvat.fi.

 

Tarvittaessa saat lisätietoja viestintäpalveluista.