kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Range-testi ja esittelyä amerikkalaisessa kauppakeskuksessa

Range-testi ja esittelyä amerikkalaisessa kauppakeskuksessa

10.3.2016HOUGHTON, MICHIGAN, USA 8.-9.3.2016

Tiistai 8.3.

 Tiistaipäivän ohjelmassa oli ”Grand Opening Event” ja Range-testi, jossa selvitetään kuinka pitkälle yhdellä latauksella pääsee. Lisäksi ohjelmassa oli ”Discussion about future CSC competitions”. Tilaisuudessa keskustellaan kilpailuun liittyvistä epäkohdista ja uusista sääntömuutoksista.

Grand Opening Event käynnistää varsinaisen kilpailun ja sen päätteeksi IC-kelkat (polttomoottorikelkat) lähtevät kestävyysajolle Copper Harbouriin, jonne on 46 mailia. Matkan päätteeksi kelkoista mitataan kulutukset.

CSC Kuva 7.jpg
Kuva 1. Jay Meldrum puhuu kisojen avajaistilaisuudessa (Grand Opening Event). eSled laitimmaisena oikealla kuskinaan Olli Haavikko.

 

CSC ZE-luokassa (sähkökelkat) ohjelmassa oli siis Range-testi, jonka tulos oli 19,1 mailia eli 30,6 km. Tulos parani hieman viime vuodesta, jolloin päästiin 18,3 mailia. Eli edistystä tapahtui, olihan kelkassa hieman enemmän energiaa, mutta myös moottorin teho on kaksinkertainen ja sen vuoksi kulutus korkeampi.

Keskiviikko 9.3.
Ohjelmassa on CSC ZE-luokan ”Draw Bar Pull”, jossa vedetään perävaunua. Perävaunun vetovastus kasvaa pikkuhiljaa, kunnes kelkka ei jaksa enää vetää tai vaunun renkaat alkavat luistaa. Draw Bar Pull siirrettiin huomiselle, koska testipaikkaa joudutaan korjaamaan lämpimän kelin vuoksi.

Päivän ohjelmassa oli myös MSRP-tarkastelu (Manufacturer’s Suggested Retail Price), jossa opiskelijat esittelivät laatimaansa sähkökelkan valmistuksen hinnan määrittelyä. Tilaisuus meni hienosti ja dokumentti hyväksyttiin, vaikkakin yhteen kohtaa jouduttiin tekemään muutoksia hinnoitteluun liittyvän väärinkäsityksen vuoksi.

Illalla ohjelmassa oli ”Networking with Industry” ja ”Snowmobile Public Display”. Molemmat tilaisuudet pidetään Copper County Mall -ostoskeskuksessa. Paikalle päästiin Wisconsin-Madison Yliopiston perävaunulla, samoin kuin viime vuonnakin.

Kauppakeskuksessa oli paljon ihmisiä tutustumassa kelkkoihin ja erityisesti eSled kiinnosti yleisöä kovasti. Muiden tiimien opiskelijat kävivät myös ihastelemassa ja kyselemässä ratkaisuista sekä kehuivat eSledin siisteyttä ja yksinkertaisuutta, jotka tarkoittavat samalla luotettavuutta ja kestävyyttä.

CSC kuva 8.jpg
Kuva 2. Yleisöä kyselemässä eSledin tekniikasta Public Display-tapahtumassa Copper County Mall-ostoskeskuksessa.Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja

Tekes_logo_sininen.jpg

vipuvoimaaEU.jpg

EU_EAKR_FI_vertical_20mm_rgb.jpg

Lapinliitto_300ppi_CMYK_Vaakuna1.jpg

eSled

Lappiin tulevat turistit ovat erittäin ympäristötietoisia ja arvostavat Lapin luontoa ja sen hiljaisuutta.

Moottorikelkka on yleisin kulkuneuvo jolla matkailijoita viedään luontoon.

Oli luontevaa lähteä kehittämään hiljaista ja päästötöntä ratkaisua talviajoon.

eSled on kehitetty Lapin AMKin Arctic Power -tutkimusryhmässä. Tuote on nyt kaupallistamisvaiheessa.

Yhteistyökumppanit

Lapin Safarit
BRP Finland
Lapin sähköverkkoyhtiöt
Fortum
Green Electronics