kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista

Ilmoittautuminen Suomen askeleet -kansalaiskeskusteluun

 

Tapahtuma on peruttu vähäisen kiinnostuksen vuoksi.

Miltä tuntuisi istua kahvipöytään tuntemattomien kanssa ja kehittää ideoita hyvään tulevaisuuteen?

Suomen askeleet -kansalaiskeskustelusarjassa pohditaan 35 paikkakunnalla millaista on hyvä elämä, miten eriarvoisuutta tasataan ja kuinka rakennetaan siltoja eri ihmisryhmien välille. Keskustelu etenee valtakunnallisista kysymyksistä paikallisten asioiden ratkaisemiseen.

Kansalaiskeskusteluun haetaan aivan tavallisia ihmisiä kaikilta elämänaloilta.

Suomen askeleet -kansalaiskeskustelussa keskustellaan pöytäkunnittain Suomen tulevaisuuteen liittyvistä kysymyksistä ja suunnitellaan ratkaisuja tuleville sukupolville.

Valtakunnallisista kansalaiskeskusteluista syntyneet ideat julkaistaan keväällä verkossa kaikkien arvioitaviksi, luovutetaan poliittisille päätöksentekijöille ja esitellään Porin SuomiAreenalla. Sen jälkeen ne jalostuvat paikallisten nuorisovaltuustojen käsissä uuteen muotoon.

Hanketta koordinoi sivistysjärjestö Kansanvalistusseura, ja sen toteuttamisessa on mukana useita kansalaisjärjestöjä ja -opistoja lähes kaikista maakunnista sekä ulkomailta.

Keskustelusarja on osa 100 askelta Suomen tulevaisuuteen -hanketta, joka on mukana Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmassa.

www.100askelta.fi

SuomiFinland100-tunnus_sininen_RGB.jpg

100askelta_logo_osoitteella_net.jpg