kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista

Työpajojen tarkemmat sisältökuvaukset


 CV-TYÖPAJA (ROTKO) klo 10.30-11.30

Tule laittamaan ansioluettelosi kuntoon ROTKOn CV-työpajassa! Työpajassa perehdytään siihen, millainen on hyvä CV ja mitä sitä tehdessä tulee huomioida. Tutustutaan myös erilaisiin tapoihin tehdä CV. Työpajan aikana on mahdollista saada apua oman CV:n tekemiseen tai päivittämiseen, mutta voit myös vain poimimaan parhaat vinkit talteen!

Työpaja toteutetaan ROTKOn Discordissa. Discord-kanava löytyy osoitteesta: https://discord.gg/2a26R55

Aloitamme klo 10.30 lyhyellä infolla, jossa käydään läpi CV:n tekemisen peruspilareita ja erilaisia tapoja sen laatimiseen. Infon jälkeen voit esittää kysymyksiä omaan ansioluetteloosi liittyen. Tarvittaessa voit saada myös messupäivän aikana kahdenkeskistä ohjausta ja apua CV:n tekoon. Kahdenkeskisten ohjausten ajat sovitaan työpajan lopuksi klo. 11.30. Jäämme myös päivystämään Discordiin klo 15.00 asti, joten voit tulla linjoille juttelemaan ja kyselemään apua ansioluettelosi työstöön.

https://lapinrotko.fi/PITCHAUS-TYÖPAJA  (LYY) klo 10.30-11.30

Wikipedia kertoo, että ”pitchaus on tuotteen, palvelun tai liikeidean pääkohtien lyhyttä ja tiivistä esittelemistä myyntipuheen tai presentaation muodossa”. Onnistunut pitchaus vaatii kuitenkin muutakin kuin pelkän määritelmän. Tule mukaan pöhisemään työpajaan, jossa opimme hissipuheen salat ja Leijonan Luolan niksit. Työpajan järjestävät Lapin yliopiston ylioppilaskunta LYY ja opiskelijoiden yrittäjyysyhteisö LaplandES.

www.lyy.fiDUUNIIN TUNTURIIN: toimivan työhakemuksen ja cv:n teko (Barona) klo 12.00-13.00

Työpajassa puhumme toimivan hakemuksen ja CV:n tekemisestä: tule mukaan, katsomme yhdessä sinun hakuasiakirjasi kuntoon!

www.barona.fiHaaveiletko työskentelystä Euroopassa - EURES klo 13.00-13.30

Kohderyhmä: Ulkomailla työskentelystä kiinnostuneet työnhakijat ja opiskelijat.

EURES on eurooppalainen työnvälitysverkosto, joka palvelee työnhakijoita, jotka haluavat työskennellä EU- tai ETA-alueella tai Sveitsissä. Työpajassa saat hyödyllistä tietoa työnhaussa huomioon otettavista asioista. Tule mukaan kuulemaan lisää kansainvälisen työnhaun eri vaiheista!

https://toimistot.te-palvelut.fi/web/guest/lappi

http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/loyda_toita/toihin_ulkomaille/eures_toihin_eurooppaan/
Hyvinvoinnin edistäminen toisella asteella -työpaja klo 13.00-13.30 (ILMOITTAUDU aulassa, osallistujamäärä max 20)

Kohderyhmä: opettajat ja muut hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneet

Työpajan teemat:
- Miten toiminnallistan opetustuntini ja huomioin hyvinvoinnin edistämisen osana opetusta?
- Tietoisuustaitojen oppiminen osana opetusta

Liikkuva Lappia -hanke:
Lappiassa on Liikkuva opiskelu -kokeilujen kautta kehitetty oppilaitoksen ympäristöjä ja arkea tukemaan opiskelijoiden liikkumista sekä laajemmin hyvinvointia. Hankkeessa on luotu malli, jossa oppilaitoksen ja työssäoppimispaikkojen liikkumista tukevaa toimintaa/työkaluja tuodaan osaksi opiskelijoiden ammatillista oppimisprosessia ja hyvinvointia.
Lappiassa voit tehdä ammattiosaajan työkykypassin, joka on osoitus siitä, että hallitset työkykyysi ja työhyvinvointiisi liittyviä asioita.

HUOM. Tähän työpajaan on ennakkoilmoittautuminen messualustalla. Ilmoittautuminen sulkeutuu 15 minuuttia ennen työpajan alkua.

www.lappia.fi/liikkuva


Vahvuuksista vauhtia työnhakuun - työpaja, klo 13:30 – 14:00

Tiedätkö mitä vahvuudet ovat ja miten niitä voi hyödyntää työnhaussa? Työpajassa tutustutaan vahvuuksiin ja niiden merkitykseen työelämässä, sekä tunnistetaan omia ja toisten vahvuuksia tarinallisten harjoitusten avulla.
Kenelle? Työpaja on tarkoitettu opiskelijoille ja työnhakijoille.

Tervetuloa juttelemaan myös kahden kesken VAHTO- ja Kipinä -hankkeiden edustajien kanssa työnhaun ja tulevaisuuden suunnittelusta “Vahvuuksista vauhtia työnhakuun” -messuständillä, klo 10 – 16.

HUOM. Tähän työpajaan on ennakkoilmoittautuminen messualustalla. Ilmoittautuminen sulkeutuu 15 minuuttia ennen työpajan alkua.TUUDO-työpaja yrittäjille / yrityksille klo 13.00-13.30: Tuudon harjoittelupaikka-alustan käyttö.

Tuudon harjoittelupaikka-alusta tarjoaa vaikuttavan keinon yrityksille tarjota harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja opiskelijoille. Opiskelu ja oppiminen aidoissa työelämän toimintaympäristöissä, aitojen työelämän tilanteiden parissa on opiskelijalle tärkeää. Samalla opiskelijat voivat edistää yrityksen tai muun yhteisön toimintaa.

Tarjoa opiskelijoille aitoja oppimistilanteita:
• ammattitaitoa edistävä harjoittelu
• kehittämistehtävä tai projektin aihe (ks. kehittämisympäristöt)
• opinnäytetyön aihe

Opiskelijoille Tuudon kautta tuleva tarjonta on helppo löytää, useimmat kun käyttävät Tuudoa arjessa muutenkin.

Työnantajille: http://jobs.lapinamk.fiTUUDO-työpaja opiskelijoille klo 14.00-14.30: Tuudon käyttö opiskelijan näkökulmasta

Opiskelija, ota Tuudo haltuun! Tuudo-klinikalla saat opastusta Tuudon käyttöön sekä kerromme uudesta Lapin AMKin työ- ja harjoittelupaikkapalvelusta. Tervetuloa kuulemaan, mitä Tuudo tarjoaa opiskelijan arkeen!

Opiskelijoille: http://career.lapinamk.fiSuunnitteletko yrittäjyyttä – TE-toimiston palvelut aloittaville yrittäjille klo 13.30-14.00

Kohderyhmä: Yrittäjyydestä kiinnostuneet

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä tai suunnitteletko yritystoiminnan aloittamista? Työpajassa teemoina yrittäjyyden ja itsensä työllistämisen eri tavat. Työpajassa saat tietoa koulutuksista, jotka on suunnattu yrittäjyyttä suunnitteleville. Tiesitkö starttirahan mahdollisuudesta?

https://toimistot.te-palvelut.fi/web/guest/lappiDigiosaajasta yrittäjyyteen klo 14.00-14.30 (ILMOITTAUDU aulassa, osallistujamäärä max 20)

Digiosaajasta yrittäjyyteen on uusi 30 op:n täydennyskoulutus työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, jotka haluavat kehittää omaa digiosaamistaan ja vahvistaa asemaansa työmarkkinoilla. Koulutus toteutetaan vuonna 2021. Haku koulutukseen on auki 7.2.2021 asti.
Tule työpajaan, jossa kuulet lisää tästä koulutuksesta ja saat esimakua oman digiosaamisen kehittämisestä!
Osallistujien kesken arvotaan palkinto.

HUOM. Tähän työpajaan on ennakkoilmoittautuminen messualustalla. Ilmoittautuminen sulkeutuu 15 minuuttia ennen työpajan alkua.

https://www.xamk.fi/tutkimus-ja-kehitys/digiosaajasta-yrittajyyteen/Etsitkö osaajaa - TE-toimiston rekrytointipalvelut yritykselle ja työnantajalle-klo14.00 – 14.30

Kohderyhmä: Yritykset ja työnantajat, jotka tarvitsevat apua sopivan työntekijän rekrytoinnissa.

TE-palvelut tarjoaa yrityksille ja työnantajille avoimen työpaikan täyttämiseen liittyvää rekrytointineuvontaa sekä tietoa alan työnhakijoista ja työmarkkinatilanteesta. Tilanteen mukaan voidaan tarjota myös muuta tukea rekrytointiin (esim. palkkatuki tai yhteishankintakoulutus).

https://toimistot.te-palvelut.fi/web/guest/lappiRatkaisupajasta vinkkejä työelämän haasteisiin -työpaja klo 14.00-15.30: työpajassa käsitellään työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia.

Johto rikki, kelle ilmoittaa? Kahvit loppu, kuka vastuussa? Tule keskustelemaan työelämän haasteista ja jakamaan tarinoita vaikeista tilanteista.

www.lyy.fiNäytönarvioinnit diginä -työpaja (Lapin eAmis) klo 15.00-15.30

Lapin eAmis -hankkeen Näytönarvioinnit diginä -työpajassa kerrotaan, miten digivälineillä voi arvioida ammatillisen koulutuksen näyttöjä. Kohderyhmä ammatillisen koulutuksen arvioijat ja opiskelijat (työelämä, oppilaitokset, opiskelijat).

Lapin eAmis -hankkeen tavoitteena on kehittää ammatillisen koulutuksen digitaalisuuteen liittyviä palveluja ja toimintatapoja opiskelijan opintopolun eri vaiheissa oppimisen joustavuuden ja saavutettavuuden lisäämiseksi. Yhteisenä tavoitteena on lappilaisten ammatillisten oppilaitosten yhteistyössä rakentama Lapin eAmis toimintamalli, jossa opiskelijoille tarjotaan erilaisia mahdollisuuksia opiskella ajasta ja paikasta riippumatta. Hankkeen pilotoinneilla saadaan lisättyä opiskelijoiden osallistumista koulutukseen, parannettua ammatillista osaamista ja työelämävalmiuksia ja näin edistettyä myös työllistymistä.
Hankkeessa varmistetaan myös opetus- ja ohjaushenkilöstön, opiskelijoiden ja työelämän digiosaamisen kehittyminen, jotta Lapin eAmis toimintamalli ja kehittyminen mahdollistuu. Hanke syventää alueellisten koulutuksen järjestäjien välistä yhteistyötä, jolla edistetään koko Lapin ammatillisen koulutuksen digitalisointia ja sen kautta opiskelijan erilaisten opintopolkujen toteutumista koko Lapissa.

https://blogi.eoppimispalvelut.fi/lapineamis/AFTER WORK 15.30-17.00

Messupäivän jälkeen tunteita voi tulla tuulettelemaan kaikkien yhteisille aftereille. Tervetuloa, olit sitten opiskelija, työnantaja tai messujärjestäjä!
ROTKOlaisten alustamana voimme jaamme myös kokemuksia erilaisista työelämään liittyvistä kokemuksista.

Järjestämme aftereilla myös kaksi Kahoot -kisaa klo. 16.00 ja 16.30. Parhaat työelämätietäjät palkitaan!

Afterworkit järjestetään ROTKOn Discordissa, jonne pääset tästä:
https://discord.com/invite/dU7dSYhbh7

https://lapinrotko.fi/