Valtakunnalliset Green Care –päivät järjestettiin Levillä 30.8.-1.9.2017 yhdessä Pohjoisen viherpäivien ja matkailualan kanssa yhteisenä Levi Goes Green -tapahtumana. Eri elinkeinojen yhteisiä rajapintoja yhdistelevä seminaari tarjosi uutta osaamista, toimintaa ja palveluita sekä matkailualan, sosiaali- ja terveysalan ja luonto- ja viherympäristön toimijoille. Kolmepäiväinen tapahtuma houkutteli mukaan noin 160 ilmoittautunutta nauttimaan luennoista, tapaamisista ja retkistä.
Seminaaripäivien materiaalit ja videot on koostettu, niihin pääset tutustumaan täältä
Seminaarijulkaisu on luettavissa täällä ja lisää tunnelmakuvia päivistä löytyy täältä.

Seminaaripäivien aikana kuultiin muun muassa esimerkkejä hyvinvoinnin edistämisestä viheralan ja luonnon avulla, sekä suomalaisen hyvinvointimatkailun kehittämisestä. Eväitä tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen saatiin muun muassa luennoilla äänimaisemien ja valaistuksen hyödyntämisestä, osallisuuden merkityksestä sekä hyvinvointimatkailun palvelujen ja kohteiden tuotekehityksestä ja paketoinnista.
Vierailevat asiantuntijat Ruotsista ja Sveitsistä toivat seminaariin kansainvälistä näkökulma sekä eläinavusteiseen Green Care -toimintaan että Suomalaisten hyvinvointipalvelujen tuotteistamiseen. Puheenvuorojen lisäksi seminaaripäivien aikana oli mahdollisuus tutustua seminaaritorin esittelypisteisiin ja päivän päätteeksi osallistua teemakohtaisiin treffeihin ja työryhmiin.
Seminaarin oheisohjelmaan kuului kävelyretki Levitunturin rinteille tehostetun pölytyksen pilottikohteelle, jonka avulla edistetään erakkomehiläisten pesimistä ja parannetaan alueen marjasatoa. Illallinen ravintola Taivaassa tarjosi eri puolilta Suomea kokoontuneille mahdollisuuden verkostoitua ja viettää aikaa yhdessä.
Seminaarin päätteeksi suunnattiin retkipäiväksi tutustumaan yrityksiin ja luontokohteisiin. Tonttulan yrttipuutarha, metsäpolku useine kohteineen sekä viherkatot ihastuttivat retkeläisiä, ja yrittäjä Päivikki Palosaari kertoi elämyskohteen rakentamisesta. Retki jatkui Ylläkselle, missä Ylläksen Pihvikeisarin yrittäjä Jaana Sara otti ryhmän vastaan esitellen yrityksensä toimintaa ja tarjosi herkullisen lähiruokalounaan tuoreista kasviksista.
Luontokeskus Kellokkaasta siirryttiin Metsähallituksen luontopalveluiden oppaiden saattelemina Varkaankurun rehevälle ja kauniille luontopolulle, jonka varrella nautittiin nokipannukahvit kampanisun kera. Samalla kuultiin kansallispuistoihin liittyviä esittelyjä muun muassa kansallispuistojen terveys- ja hyvinvointi sekä paikallistaloudellisista vaikutuksista, matkailuyhteistyöstä ja retkeilyrakenteista. Lisäksi reitillä tavattiin näkövammainen pariskunta, joka kertoi kokemuksia ja käytännön esimerkkejä luontoreiteillä liikkumisessa huomioitavista asioista.
Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Lapin AMK Luontoa elämään! -hanke, Voimametsistä viherkattoihin -hanke, Green Care Finland ry, Green Care -koordinaatiohanke, Viherympäristöliitto, Metsähallitus, Kittilän
kunnan Kideve elinkeinopalvelut ja Levin Matkailu Oy.
Tapahtumaa tukivat tukemassa Lapin Liitto ja ELY-keskus sekä Euroopan
aluekehitysrahasto, Euroopan sosiaalirahasto ja Euroopan maaseudun kehittämisen
maatalousrahasto.
