kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista

”Kylä met ossaama!”  – Mitä kuuluu AMK-kieltenopetukselle?

13. –14.11.2014, Lapin ammattikorkeakoulu, Jokiväylä 11, Rovaniemi

Neuvottelupäivien teemat

Kielten ja viestinnän opettajat ovat monipuolisesti mukana ammattikorkeakoulujen eri tehtävissä. He ovat rohkeita uuden teknologia kokeilijoita ja käyttöönottajia, verkostoituvia integroijia, luovia tutkijoita ja työelämän kieli- ja viestintätaitojen kehittäjiä sekä kansainvälisyyden toteuttajia, kansainvälisiä toimijoita ja kulttuurien lähettiläitä. Kielten ja viestinnän opettajilta vaaditaan sinnikkyyttä, jaksamista ja uskoa tulevaisuuteen meneillään olevien muutosten keskellä. Neuvottelupäivillä verkostoidutaan ja haetaan voimia, jaksamista ja iloa arkiseen työntekoon.

Ohjelmassa on kutsuttujen puhujien ja esiintyjien lisäksi kielikohtaisia työpajoja ja
teemaryhmiä muun muassa verkostoyhteistyöstä ja integroinnista, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta ja hankkeista, kansainvälisyydestä, kv-toiminnasta ja kulttuureista sekä työelämäyhteistyöstä. Myös arktinen yhteistyö ja pohjoinen rajaosaaminen, jotka ovat Lapin ammattikorkeakoulun strategisia painoalueita, huomioidaan ohjelmassa. Lappi, lappilaisuus ja pohjoisuus näkyvät ohjelmassa musiikkiesityksissä ja illanvieton teemassa. Illallisen pitopaikka on upea Arktikum-talo, jossa sijaitsevat mm. maakuntamuseo ja arktinen tiedekeskus.

Neuvottelupäivillä keskustellaan kielten ja viestinnän opettajien ja kieli-, viestintä- ja kulttuuriosaamisen roolista aluekehittämisessä ja hanketoiminnassa. Lisäksi pohditaan, millä keinoilla ammattikorkeakouluopinnoissa saavutetaan asetuksen mukainen kielitaito, mikä on työelämän kannalta tarpeellinen kieli- ja viestintätaito, minkä kielten osaajia työelämä tarvitsee ja mihin kieltenopetuksessa tulisi panostaa aikana, jolloin kieltenopetuksen resurssit niukkenevat entisestään.

Lisätietoja neuvottelupäivistä antaa:
Ritva Ala-Louko
ritva.ala-loukosähköposti.jpg


Tervetuloa Lapin ammattikorkeakouluun Lapin sykkivään sydämeen!