kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Virtuaaliteknologia -työpajat

Virtuaaliteknologia -työpajatMitä virtuaalituotannot ovat? Mitä virtuaalituotannoilla voi tehdä? Miten niistä voi olla hyötyä paikallisille yrityksille? VTST-hanke pitää ilmaisia työpajoja luovien alojen ja esittävän taiteen ammattilaisille.

Työpajoissa käsitellään virtuaalituotantoja: mitä ne ovat, miten niitä tehdään ja miten niitä voi hyödyntää eri media-aloilla ja esiintymistilanteissa.

Ensimmäisessä työpajassa käsitellään, miten Julius -esityksen virtuaalinen toteutus on tehty ja minkälaiset ohjelmat ja teknologiat pyörittävät virtuaalituotantoja. Toinen työpaja käsittelee sitä, mihin virtuaalituotantoja voi hyödyntää ja miten tulevaisuudessa virtuaalistudio voi auttaa paikallisia toimijoita. Työpajoissa on opettavaa sisältöä, interaktiivistä toimintaa ja keskustelua työpajan osallistujien kesken.

Työpajojen tavoitteena on kouluttaa Lappilaisia yrityksiä ja tekijöitä virtuualituotantojen maailmaan. Samalla etsitään keinoja, joilla yritykset tai luovat ammattilaiset voivat saada virtuaalituotannoista hyötyä omaan toimintaansa tulevaisuudessa. Lapin korkeakouluille rakennetaan osana VTST-hanketta virtuaalistudio, joka on hankkeen jälkeen myös yritysten ja korkeakoulujen yhteistyökumppaneiden hyödynnettävissä.

Virtuaalituotannoissa (eng. Virtual Production) on kyse uudesta tavasta yhdistää digitaaliset ympäristöt oikean maailman kuvaus- ja esitystuotantoihin. Virtuaalituontannoissa hyödynnetään mm. virtuaalisia kameroita, liikkeenkaappausta, reaaliaikaisesti pelimoottoreilla luotuja ympäristöjä sekä kehittynyttä LED-teknologiaa. Ympäristöt elävät reaaliajassa live-tuotannon kanssa, jolloin lopullinen materiaali on nähtävissä välittömästi oikeassa ympäristössä. Virtuaaliympäristöjä ja -tuotantoja voi tehdä monilla eri teknologioilla erilaisiin tarkoituksiin.

Työpajat ovat osa  Lapin AMKn ja Lapin yliopiston VTST-yhteishanketta, joka on Euroopan Unioinin osarahoittama. Työpajat ovat korkeakoulujen asiantuntijoiden vetämiä.

 

Työpajat
  • Julius - Kaukaisella tähdellä oman päänsä sisällä -esitys ja kulissikierros, perjantaina 22.3. klo 18:00 Rovaniemen teatterilla (ilmainen työpajoihin osallistujille)
  • Kaksi työpajaa virtuaalituotannoista ja niiden hyödyntämisestä, maanantaina 25.3. klo 8-16 Rovaniemen teatterilla


Työpajat ja Julius -esitys ovat osallistujille maksuttomia. Ilmottaudu 18.3. mennessä mukaan työpajoihin: Ilmoittaudu tästä!

Lisätietoa:

Samuli Valkama
Lapin AMK Projektipäällikkö
samuli.valkama@lapinamk.fi

Satu-Maarit Korte
Lapin Yliopisto Projektipäällikkö
satu-maarit.korte@ulapland.fi
Aika:
22.3.2024 18:00–21:00, 25.3.2024 8:00–16:00
Tapahtumapaikka:
Rovaniemen Teatteri
Postiosoite:
Jorma Eton tie 8
Postinumero ja kaupunki:
96100 Rovaniemi
Tapahtumapaikan kotisivu:
 
Tapahtuman järjestäjä:
 
Tapahtuman hinta:
 
Yhteyshenkilö
Tapahtuman kotisivu:AMK_tapahtumakalenteri.jpg