kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Terveysalan digitaalisten ratkaisujen arviointi

Terveysalan digitaalisten ratkaisujen arviointiTervetuloa mukaan ajankohtaiseen HyTe webinaariimme!

HTA on alun perin englanninkielinen lyhenne sanoista Health Technology Assessment. Suomeksi käytetään käsitteitä terveydenhuollon menetelmien arviointi tai hoitoteknologioiden arviointi. Arvioinnin kohteena ovat kaiken tyyppiset terveydenhuollon menetelmät kuten lääkkeet, laitteet, diagnostiikka, toimenpiteet, kuntoutus ja terveyden edistäminen.

Tässä webinaarissa keskitymme terveydenhuollon digitaalisten ratkaisuiden arviointiin, tähän liittyvään kansainväliseen standardointityöhön sekä suomessa kehitettyyn Digi HTA menettelyyn.

Liity mukaan tästä Teams linkistä.

Terveydenhuollon ammattilaisen tai maallikkokäyttäjän kannalta sovelluksien löydettävyys on haastavaa niiden valtavan lukumäärän sekä sovelluskauppojen hakuominaisuuksien puutteellisuuden johdosta. Terveydenhuollon ammattilaisten on myös vaikeaa tai jopa mahdotonta punnita, mikä terveyssovelluksista on sellainen, että sitä uskaltaisi suositella potilaalleen.

Tekninen spesifikaatio ISO/TS 82304-2 esittää mobiiliterveyssovellusten globaalin kriteeristön ja laatuleiman, jonka avulla osoitat terveys- ja hyvinvointisovellustesi luotettavuuden. Kansainvälisistä vaatimuksista ja ohjeista hyötyvät erityisesti terveys- ja hyvinvointisovellusten valmistajat ja niitä arvioivat organisaatiot. Kansainvälinen yhteistyöryhmä aloitti työskentelyn keväällä 2019 ja spesifikaatio julkaistiin syksyllä 2021.

Digi-HTA on STM:n toimeksiannosta kehitetty suositus, jonka avulla terveydenhuolto saa luotettavan ja puolueettoman arvion yrityksen tuotteen soveltuvuudesta päätöksenteon tueksi. Digi-HTA-kriteeristön ja prosessin kehitystyö käynnistyi keväällä 2018, ja Digi-HTA-arviointikehikko julkaistiin marraskuussa 2019.

Monidor Oy on Oululainen IV nestehoidon etävalvonnan kehittäjä. Yrityksen Monidrop ratkaisu on hakenut ja saanut kesällä 2022 Digi-HTA suosituksen.

OHJELMA

• 9:00-9:15 ISO/TS 82304-2. Health software. Part 2: Health and wellness apps. Quality and reliability – terveyssovelluksien arviointikriteeristö ja laatuleima (Terhi Holappa, Lapin AMK)

• 9:15-9:45 Digi HTA (Jari Haverinen, FinCCHTA)

• 9:45-9:55 Monidor Oy ja Digi HTA arviointi (Mikko Savola, Monidor Oy)

Aika:
10.2.2023 9:00–10:00
Tapahtumapaikka:
Teams
Postiosoite:
Postinumero ja kaupunki:
Tapahtumapaikan kotisivu:
 
Tapahtuman järjestäjä:
Lapin AMK 
Tapahtuman hinta:
maksuton 
Yhteyshenkilö
Terhi Holappa terhi.holappa@lapinamk.fi 040 531 9626
Tapahtuman kotisivu:Puhelinta pitelevä käsi ja numeroita ympyrässä taustalla.