kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Terveysalan digitaalisten ratkaisujen arviointi - Digi-HTA

Terveysalan digitaalisten ratkaisujen arviointi - Digi-HTATervetuloa mukaan ajankohtaiseen HyTe tek Webinaariimme 19.4.2024 klo 9:00-10:00!

HTA on alun perin englanninkielinen lyhenne sanoista Health Technology Assessment. Suomeksi käytetään käsitteitä terveydenhuollon menetelmien arviointi tai hoitoteknologioiden arviointi. Arvioinnin kohteena ovat kaiken tyyppiset terveydenhuollon menetelmät kuten lääkkeet, laitteet, diagnostiikka, toimenpiteet, kuntoutus ja terveyden edistäminen.

Tässä webinaarissa keskitymme terveysalan digitaalisten ratkaisuiden arviointiin sekä suomessa kehitettyyn Digi-HTA menettelyyn. Tutustumme myös Suvanto Care Oy yritykseen ja kuulemme heidän näkemyksensä Digi-HTA arvioinnista.

Liity mukaan tästä Teams-linkistä

Digi-HTA on STM:n toimeksiannosta kehitetty arviointimenetelmä, jonka avulla terveydenhuolto saa luotettavan ja puolueettoman arvion yrityksen tuotteen soveltuvuudesta, päätöksenteon tueksi. Digi-HTA- kriteeristön ja prosessin kehitystyö käynnistyi keväällä 2018, ja Digi-HTA-arviointikehikko julkaistiin marraskuussa 2019. Siitä lähtien Digi-HTA-arviointitoiminta on ollut osa kansallisen HTA-koordinaatioyksikön (FinCCHTA) päivittäistä arviointitoimintaa.

Suvanto Care on Rovaniemellä vuonna 2014 perustettu palveluyritys. Suvanto Caren tuottama turvapalvelu sopii kotona asuvan asiakkaan hyvinvoinnin seurantaan ja turvallisuuden varmistamiseen. Palvelu mahdollistaa yksilöllisen laitekokonaisuuden rakentamisen ja etäpalvelujen käytön. Palvelu soveltuu jatkuvaa tilannekuvaa tuottavana ratkaisuna kattavaan palvelutarpeen arviointiin ja tarjoaa välineet kotihoidon palvelukokonaisuuden kehittämiseen.

OHJELMA
• 9:00-9:15 Tervetuloa ja johdanto aiheeseen. Terhi Holappa, Lapin AMK
• 9:15-9:45 Digi-HTA. Jari Haverinen, FinCCHTA
• 9:45-10:00 Suvanto Care Oy ja Digi HTA arviointi. Antti Haukipuro, Suvanto Care Oy
• 10:00-10:15 KeskusteluvarausAika:
19.4.2024 9:00–10:00
Tapahtumapaikka:
Teams
Postiosoite:
Postinumero ja kaupunki:
Tapahtuman järjestäjä:
Lapin AMK 
Tapahtuman hinta:
maksuton 
Yhteyshenkilö
Terhi Holappa terhi.holappa@lapinamk.fi 040 531 9626
Tapahtuman kotisivu:Puhelinta pitelevä käsi ja puhelimen näytössä sydän.