kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Ruokaa Lapista -seminaari

Ruokaa Lapista -seminaari



Lappilaisen ruoan tuottajat, jalostajat, ravintolan ja kaupan edustajat sekä kaikki lappilaisesta ruoasta ja maataloudesta kiinnostuneet, tervetuloa keskustelemaan lappilaisen ruokatuotannon tilanteesta ja tulevaisuudesta.

Tule verkostoitumaan lappilaisen ruoantuotannon äärelle!

Ruokaa Lapista seminaaria Lapin AMK:n tiloihin 28.10, ja tapahtuman ohjelmaesite ja somemateriaalit ovat nyt valmiit.
Loin myös facebookkiin tapahtumasivun jota voi jakaa: https://fb.me/e/2hOt61PRw

Seminaarissa pääset näkemään alan kollegoita ja keskustelemaan, mikä on lappilaisen ruoantuotannon tilanne ja tulevaisuus. Ohjelmassa sukelletaan monipuolisesti Lapin maidontuotantoon, naudanlihatuotantoon, porotalouteen ja kalatalouteen. Lisäksi luvassa mielenkiintoinen paneelikeskustelu ja päivän lopuksi kevennämme tunnelmaa, kun näyttelijä/maanviljelijä Jussi Vatanen saapuu pitämään puheenvuoron jaksamisesta maanviljelijän näkökulmasta.

Näyttelijä Jussi Vatasen kuva.

Kysy Jussilta:

Nyt saa kysyä! Juuri sinulla on mahdollisuus vaikuttaa Jussi Vatasen pitämään puheenvuoroon. Mitä haluaisit tietää tai kuulla Jussilta aiheesta maatilayrittäjyys ja jaksaminen? Pistähän kysymyksiä tulemaan aiheesta ja aiheen laidoilta julkaisun kommentteihin, yksityisviestillä tai ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikki kysymykset käsitellään anonyymina. Kysyjien kesken arvotaan herkullinen palkinto!

Jussi Vatanen on tunnettu näyttelijä ja nykyään hänet tunnetaan myös koko kansan maanviljelijänä! Jussi on osa-aikaviljelijä kotitilallaan Ylä-Savon Sonkajärvellä. Jussi tulee pitämään seminaarimme lopuksi viihdyttävän puheenvuoron maatilayrittäjien jaksaminen näkökulmasta.

OHJELMA

9:00 Kahvit

9:15 Avaus, Mika Riipi

9:30 Markus Lohen puheenvuoro

9:45 Lapin maatalouden nykytilan tarkastelua ja Hyvä maatila- työkalun esittely, Rauno Kuha ja Johanna Leppälä, Luke

10:10 Lapin maidontuotannon tilanne, Marko Puhto, Valio

• Maatilayrittäjä Jani Sääskilahti
• Maatila- ja jalostaja yrittäjä Katariina Lampela

11:00 Lounas

11:45 Lapin naudanlihatuotannon tilanne, Janne Kiljala, Atria
• Maatilayrittäjä Hannu Ylisuvanto
• Maatila- ja jalostajayrittäjä Pekka Mansikkasalo, Meän Liha Oy
• Maatilayrittäjä Hanne Tapojärvi-Lompolo
• Jalostava yrittäjä, Paavo Juntunen, Atria

12:45 Lapin porotalouden tilanne, Anna-Leena Jänkälä, Paliskuntain
yhdistys
• Jalostaja ja poroyrittäjä, Jarmo Kynkäännniemi, Tannilan porotuote
• Jalostaja, Veikko Oljakka, Rönkä

13:30 Lapin kalatalouden tilanne, Markku Ahonen, Leader pohjoisin Lappi
• Kalastusyrittäjä, Risto Pyhäjärvi, Lokan Jaloste
• Kalajalostaja, Jouko Sirkkala, Lapin Villikala

14:00 Kahvit

14:15 Paneelikeskustelu lappilaisen ruokaketjun eri osa-alueilla toimivien kesken. Keskustelun aikana myös yleisö pääsee esittämään kysymyksiä.
Paneelissa jalostaja ja maatilayrittäjä Pekka Mansikkasalo, jalostaja Paavo Juntunen, ravintoloitsija Jussi Kurkela ja K-Kauppias Kimmo Juntti

15:00 Näyttelijä/Maanviljelijä Jussi Vatanen, Loppukevennys, aiheena jaksaminen maanviljelijän näkökulmasta

15:45 Yhteenveto ja tilaisuuden päätös , Hannu Linjakumpu, Lapin ELY-keskus

16:00 Tilaisuus päättyy

Ota siis kaverit mukaan ja ilmoittaudu nyt!

Tapahtuma on maksuton, mutta osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://forms.office.com/r/sttLcf73CC




Aika:
28.10.2022 9:00–16:00
Tapahtumapaikka:
Lapin AMK, Borealis-sali
Postiosoite:
Jokiväylä 11 C
Postinumero ja kaupunki:
96300 Rovaniemi
Tapahtumapaikan kotisivu:
Tapahtuman järjestäjä:
TILMA – Tiedosta tekoihin Lapin maaseudulla -hanke 
Tapahtuman hinta:
maksuton 
Yhteyshenkilö
Heidi Hannula heidi.hannula@lappia.fi +359400395957
Tapahtuman perustiedot.