kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Pohjoiset mielenmaisemat voimavarana – Tutkittua ja koettua maisemasta ja paikasta

Pohjoiset mielenmaisemat voimavarana – Tutkittua ja koettua maisemasta ja paikastaSeminaarissa paneudutaan sosiaalipedagogiseen ajatteluun ja soveltavan taiteen mahdollisuuksiin luontoperustaisen mielenterveystyön tukena.

Logo

 

 

Henki ja elämä -luonto toipumisen lähteenä -hanke järjestää webinaarin 10.11.21 klo 8.30-11.30.

Seminaarin teema on pohjoinen maisema ja paikan henki. Käsittelemme sosiaalipedagogista näkökulmaa sekä kulttuurin ja taiteen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena pohjoisissa maisemissa. Tarkastelemme paikkaa, maisemaa ja niiden merkitystä ja estetiikkaa elettynä, koettuna ja kerrottuna ihmiselle sekä hänen hyvinvoinnilleen.

Seminaari järjestetään Teams-tapaamisena ja se on maksuton osallistujille. Seminaaria ei tallenneta. Ilmoittautuminen seminaariin on avoinna.

Ohjelma

8.30 Tervetuloa! Projektipäällikkö Sanna Viinonen

8.40-9.10 Emansipoitumista pohjoisen maisemissa sosiaalipedagogiikan keinoin, YTM Voitto Kuosmanen

9.15 - 9.45 Taiteen ja kulttuurin merkitys hyvinvoinnille, TaM Väitöskirjatutkija, Niina Oinas

10.00 - 10.30 Mielenterveyden ja psyykkisen hyvinvoinnin näkökulma paikkaan, maisemaan ja kokemuksiin niistä, FT, KL, PsK Timo Latomaa ja PsM Jussi Tukiainen

10.40 - 11.20 Luonnon esteettinen kokeminen ja esteettinen hyvinvointi, FM väitöskirjatutkija Tarja Rannisto

11.20 - 11.30 Tavataan uudelleen!

Seminaari on osa ESR-rahoitteista Henki ja elämä – luonto toipumisen lähteenä -hanketta, jonka yhtenä ajatuksena kehittää ja kokeilla uusia luontoperustaisen toiminnan työskentelytapoja sekä luoda maatila- ja luontopalveluyrittäjille uudenlaisia toimeentulomahdollisuuksia luontoperustaisiin menetelmiin liittyen.
Aika:
10.11.2021 8:30–11:30
Tapahtumapaikka:
Teams
Postiosoite:
Postinumero ja kaupunki:
Tapahtumapaikan kotisivu:
 
Tapahtuman järjestäjä:
Henki ja elämä -hanke / Lapin AMK 
Tapahtuman hinta:
maksuton 
Yhteyshenkilö
Sanna Viinonen sanna.viinonen@lapinamk.fi 044 478 0216
Tapahtuman kotisivu:Nainen hengittää raikasta ilmaa silmät kiinni.