kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Pidä huolta! - Opiskelijoiden hyvinvointitapahtuma

Pidä huolta! - Opiskelijoiden hyvinvointitapahtumaEloa opiskeluun ja iloa elämään! Opiskelijoiden hyvinvointitapahtuma tarjoaa oppimisen iloa sekä paljon tietoa! Hyvinvointitapahtuma tuo opiskelijan palvelut tutuksi ja tarjoaa myös samalla erilaisia elämyksiä ja kokemuksia.

Opiskelijoiden hyvinvointitapahtuman kuva

 

Tule mukaan hyvinvointitapahtumaan! Päivän aiheina mm. miten pitää aivot ja mieli kunnossa? miten muistaa pitää taukoja? mitä voit tehdä vartin tauolla? miten erottaa opiskelu ja vapaa-aika? miten selättää kaamos? miten luonto voi olla mielen terveyden apuna? ja paljon muuta!

Tapahtuma toteutetaan osittain sekä kampuksella, että verkossa. Tapahtuman pääpuhujana on löytöretkeilijä Patrick "Pata" Degerman. Paikalla ovat opiskelijoidemme lisäksi myös eri sidosryhmien edustajia, mm. YTHS, Tornion seurakunta, VAMOS ja monia muita! Lisäksi Hyvinvointipysäkki Kemissä ja Hyvinvointiapteekki Vire Rovaniemellä palvelevat.

Ohjelma


HUOM! Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Klo 12.00 Tilaisuuden avaus

Klo 12.05 Löytöretkeilijä Patrick "Pata" Degerman:  Mentaalinen avautuminen uusille ajattelu-, ja toimintatavoille / Antarktis -93,0°C

“Rajat, jotka asetamme itsellemme, ovat usein illuusioita. Itse asiassa pystymme pääsemään huomattavasti pidemmälle jos motiivi on oikea, ja löytyy tarpeeksi rohkeutta astua ulos turvallisesta ja tutusta ympäristöstä. Se, että uskaltaa mennä asettamiensa rajojen ulkopuolelle, avaa mielestäni aistit ja antaa voimia tuleviin haasteisiin. Jos et koskaan kokeile, et tule saamaan mitään. Mutta jos uskallat kokeilla, on mahdollisuus onnistua”  - Pata Degerman - 

Puheenvuoro striimataan verkkoon, linkki striimaukseen: LUC Stream (eoppimispalvelut.fi)  

Puheenvuorojen ja työpajojen striimausta voi seurata kampuksilla seuraavissa paikoissa: Borealis-sali Rovaniemellä, auditorio Kemissä ja Liikehuoneessa Torniossa. Patrick ”Pata” Degerman on Suomen ainoa ammattimainen löytöretkeilijä ja tunnettu erityisesti puheenvuoroistaan motivaation, yhteisöllisyyden ja asenteen merkityksestä. Pata on suunnitellut ja johtanut useita retkikuntia, jotka ovat vieneet miehen erittäin kylmiin olosuhteisiin napa-alueilla, syvimpiin viidakkoihin maailmassa.

Löytöretkien ja eri organisaatioiden projekteja voi monin tavoin verrata toisiinsa. Usein kohdataan tuntemattomia asioita, jolloin tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan uusia toimintatapoja, tiimityötä ja luovaa ajattelua. Pata antaa konkreettisten ja omakohtaisten sekä hauskasti kerrottujen ja upeasti kuvitettujen esimerkkien kautta kuulijoille näkemyksiä erilaisista toiminta- ja ajattelumalleista.

Puheenvuoro ja tarinat ovat värikkäitä, vangitsevia ja kohderyhmän tilanteen huomioon ottavia. Patan rento ja innostava tyyli nostaa tiimihenkeä ja auttaa huomaamaan jokaisen jäsenen arvon matkalla kohti yhteistä tavoitetta. Patan ehdoton vahvuus on taito yhdistää kokemuksensa kuulijoiden arkipäivään. 

Katso Patan video tästä: Linkki Youtube-videoon

 Patrick Degermanin kuvaKlo 13.05 - 15.30 Hyvinvointipysäkki (KEMI)  ja Hyvinvointiapteekki Vire (ROVANIEMI) mukana tapahtumassa

Klo 13.15 - 13.35 Aistimoottorit - Aistien käyttö hyvinvoinnin tukena. Alustus päivän aiheisiin / Tommi Haapakangas. Striimauslinkki LUC Stream (eoppimispalvelut.fi).

Klo 13.40 - 15.40 Työpajat Rovaniemi, Kemi ja Tornio:

Klo 13:40-14:10 Aistikävely 30 min. Ohjatussa aistikävelyssä tutkitaan luonnon elementtejä kaikilla aisteilla. Luonto rauhoittaa mieltä ja avaa aistisi. Kävelyn aikana havainnoidaan yhdessä ympäristöä, pysähdytään ja keskustellaan mm. siitä, mitä näemme, kuulemme ja tunnemme.
Kemissä lähtö pääovien edestä. Rovaniemellä aloitus yhteisesti Jokiväylän kampuksen pääoven edestä (A-rakennus). Torniossa lähtö Minerva-kirjaston edestä. Striimauslinkki LUC Stream (eoppimispalvelut.fi)

Klo 14:20-15:10 Hotspot Rovaniemi Ota oma paikkasi, aikasi ja rauhasi luonnossa tällä harjoitteella. On aika keskittyä hetkeksi omaan olemassaoloon ja tutustua itseensä tehden huomioita ympäristöstä oman Hotspotin äärellä. Aloitamme yhteisesti Jokiväylän kampuksen pääoven edestä (A-rakennus).
Osallistuminen vain paikan päällä Rovaniemellä. 

Klo 14:20-15:10 Aistihuone Kemi 
Koe rentouttava ja nautinnollinen aistikokemus koulupäivän keskellä aistihuoneessa, jossa saat aisteillesi stimulaatiota miellyttävässä ja rauhallisessa ympäristössä. Aloitukset klo 13.45, 14, 14.15, 14.30, 14.45 ja klo 15.00. Osallistuminen vain paikan päällä Kemissä.

Klo 15:10-15:30 Aistiystävällisen työtilan suunnittelu 20 min. Tule kuulemaan ja oppimaan aistiystävällisestä työtilasta Borealis-saliin Rovaniemellä. Opit miten tällainen tila vaikuttaa työskentelyysi ja kuinka voit löytää/toteuttaa aistiystävällisen työtilan itse.
Työpaja myös striimataan verkkoon. Striimauslinkki: LUC Stream (eoppimispalvelut.fi)

 

Klo 13.05 - 15.30 Tutustu sidosryhmien toimintaan! Esittelypisteet sijaitsevat Rovaniemellä pääaulan ylätasanteella sekä seuraavasta aulasta kohti A-taloa. Torniossa esittelypisteet ovat Liikehuoneen edustalla. 

YTHS   Katso  YTHS-video uudelle opiskeljialle  YTHS on tavattavissa Kemissä kirjaston edessä sekä Rovaniemellä.
Tornion seurakunta on tavattavissa Torniossa ja Rovaniemen seurakunta Rovaniemellä.
Rovaniemen etsivä nuorisotyö, Rovaniemellä.
VAHTO-hanke, paikalla Rovaniemellä ja Torniossa, Kemissä löydät VAHTOn esitteet + Kemin ja Tornion kirjastoista aiheeseen liittyvää kirjallisuutta
NYYTI ry Rovaniemellä.
VAMOS, Rovaniemellä. 

Tarjolla kampuksilla myös pientä purtavaa:
Ravintola Tekuila ja ravintola Lippo tarjoavat porkkana-inkiväärishotteja, kotimaisia omenoita ja konvehteja ravintolan seisovasta pöydästä tapahtuman ajan. Torniossa Ammattiopisto Lappia tarjoilee Marjaisia smoothie-shotteja, kotimaisia omenoita ja konvehteja Liikehuoneessa klo 12 lähtien.


Tervetuloa!

Aika:
22.9.2021 12:00–16:00
Tapahtumapaikka:
Postiosoite:
Postinumero ja kaupunki:
Tapahtumapaikan kotisivu:
 
Tapahtuman järjestäjä:
 
Tapahtuman hinta:
 
Yhteyshenkilö
Tapahtuman kotisivu:Hyvinvointitapahtuman nostokuva