kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Pakanoiden paluu -näyttely

Pakanoiden paluu -näyttelyLapin ammattikorkeakoulun kuvataiteen 2. vuosikurssin opiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet 3D-mallinnuksen kurssilla figuureja, joiden punaisena lankana on toiminut suomalainen mytologia.

Lapin ammattikorkeakoulun kuvataiteen 2.vuosikurssin opiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet 3D-mallinnuksen kurssilla figuureja, joiden punaisena lankana on toiminut
suomalainen mytologia. Muinaisuskon hahmoista on tehty päivitettyjä versioita ja miettitty samalla niiden suhdetta aikaan.

”Pakanoiden paluu” kertoo nimensä mukaan kristinuskoa edeltävien uskomusten paluusta. Ajasta, jolloin erilaiset uskomukset, henget, jumalat, loitsut ja muut olivat osa arkea. Kyse ei ole niinkään siitä, että kuollut asia herää näyttelyssä henkiin, vaan että aina olemassa ollut asia tulee taas näkyviin.

Näyttelyn hahmot on jaettu kolmeen kategoriaan: Ylinen, Keskinen ja Alinen. Siinä missä Ylinen levittyy taivaana Keskisen ylle, on Alisen maailma vaikeammin tavoitettavissa. Kulkutietä Alisen ja Keskisen maailman välillä kutsutaan nimellä Lovi. Se on portti kahden maailman välillä.

Ylisessä on jumalten maailma, missä Ukko ja Akka/Rauni hallitsevat. Keskisessä maailmassa ovat mm. haltijat ja eläinsielut. Se antaa kodin sekä ihmisille että maallisille jumalolennoille, hengille ja haltijoille. Alisessa on vainajien maailma, jotka kaipaavat elävien seuraan. Alisessa sijaitsee Vainajala ja Tuonela. Louhi hallitsee Manalaa, jota Manalan hurtta vartioi.

Lankea loveen ja tule tutustumaan Lapin AMK:n kuvataiteilijoiden 3D-teoksiin, joissa kansantaruista tutut hahmot ovat saaneet uudet, modernit ulkomuodot. Hahmoja löytyy niin jumalten ja elämän kodista Ylisestä, luonnon ja haltioiden kauniista Keskisestä kuin pimeästä ja tuhoisasta Alisesta.

Näyttelyn paikka: Kemin sarjakuvakeskus
Näyttelyaika: 9.12.2022 klo 14.00 - 31.1.2023
Näyttelyn avajaiset: 9.12.2022 klo 14.00 Kemin sarjakuvakeskuksella

Kemin sarjakuvakeskuksesta näyttely siirtyy Lapin AMKin Kemin kampukselle Kosmokseen ajalle 31.1. - 31.3.2023.

Instagram: @pakanoiden_paluu_2022

Nettisivut: https://pakanoidenpaluu2022.wixsite.com/pakanoiden-paluu/

Tervetuloa tutustumaan! 
Aika:
9.12.2022 14:00–31.3.2023 13:00
Tapahtumapaikka:
Postiosoite:
Postinumero ja kaupunki:
Tapahtumapaikan kotisivu:
 
Tapahtuman järjestäjä:
 
Tapahtuman hinta:
 
Yhteyshenkilö
Tapahtuman kotisivu:Pakanoiden paluu näyttelyn kuvituskuva