kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Aivoterveyttä yhteistyöllä

Aivoterveyttä yhteistyölläKansallinen Neurokeskus tutkimus- ja yritysyhteistyötä sekä innovaatioita tukemassa.

Kansallinen Neurokeskus on seitsemän yliopiston ja viiden yliopistosairaanhoitopiirin yhteistyöverkosto, joka on perustettu 1.4.2021. Toiminnan tavoitteena on edistää suomalaista neurotutkimusta ja vauhdittaa uusien yhteistyöavauksien ja innovaatioiden syntymistä – aivoterveyden hyväksi.

Kansallisen Neurokeskuksen tausta on sosiaali- ja terveysalan kasvustrategiassa ja Yksilöllistetty lääketiede -hankkeessa. Toimintaa on valmisteltu ministeriöiden rahoituksella vuosien 2017 - 2020 aikana.

Lapin AMKin järjestämä tilaisuus on suunnattu eri alojen asiantuntijoille, jotka ovat kiinnostuneet aivoterveyden edistämisestä, terveysteknologiasta sekä tekoälyn tarjoamista mahdollisuuksista.

Tilaisuudessa kerrotaan Kansallisen Neurokeskuksen toiminnasta ja tavoitteista sekä TietoEVRY:n kanssa toteutetusta pilottiprojektista, jossa yksi tekoälyn kyvykkyyksistä, luonnollisen kielen prosessointi, otettiin avuksi tutkimusdatan käsittelyyn.

Tilaisuudessa esiintyy myös lääketieteen opiskelijoiden perustama yritys Medified Oy Tampereelta. Yrityksen lääkinnällinen sovellus auttaa tekoälyn avulla tunnistamaan päivittäiseen mielialaan vaikuttavia tekijöitä tarjoten samalla välineitä oman mielen hyvinvoinnin edistämiseen. Sovellusjulkaisulla Medified pyrkii rohkaisemaan avointa keskustelua mielenterveyden ongelmien ympärillä. Asia on erityisen ajankohtainen juuri nyt Covid-19 tilanteen vallitessa. 

Ohjelma

8:30 - 8:35 Tervetuloa | erityisasiantuntija Terhi Holappa, Lapin AMK

8:35 - 8:45 Rehtorin tervehdys | rehtori Riitta Rissanen, Lapin AMK

8:45 - 9:30 Kansallinen neurokeskus aivoterveyttä ja innovaatioita edistämässä | johtaja Mikael von und zu Fraunberg, Kansallinen Neurokeskus

9:30 - 9:50 Medified sovellus mielen hyvinvoinnin tukena | yrityksen perustaja Valtteri Korkiakoski

9:50 - 10:00 Loppukeskustelu

Ilmoittautuminen

Pyydämme ilmoittautumiset 26.10. mennessä tällä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella
Aika:
2.11.2021 8:30–10:00
Tapahtumapaikka:
Teams
Postiosoite:
Postinumero ja kaupunki:
Tapahtumapaikan kotisivu:
 
Tapahtuman järjestäjä:
Lapin AMK 
Tapahtuman hinta:
maksuton 
Yhteyshenkilö
Tapahtuman kotisivu:Utuinen piirroskuva, jossa ihmiskäsi pitelee matkapuhelinta, jonka näytössä on aivohermostoa.