kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Yritysvierailut osana opintoja

Yritysvierailut osana opintojaMartti Holopainen.jpg
Konetekniikan opinnot olivat minulle luonteva valinta, sillä kiinnostuin koneista ja niiden toiminnasta jo polvenkorkuisena. Alaan liittyvää koulutusta minulta ei ennestään löytynyt vaan lähtökohdan AMK-opintoihin minulle tarjosi lukio.

Valitsin Lapin AMKin, koska halusin olla lähellä pohjoisen luontoa, nauttia oikeasta talvesta, lumesta ja pakkasesta, sekä kesällä yöttömästä yöstä. Yhtenä valintakriteerinä oli myös koulun läheinen yhteistyö paikallisen raskaan teollisuuden kanssa, sekä se, että Lapin AMKin tarjoama opetus antaa erinomaiset valmiudet toimia erilaisissa teollisuuden tehtävissä. Lisäksi opinnoissa korostuu pohjoisen luonnonolojen huomioiminen, joka vaikutti myös valintaani.

Muutin Kemiin opiskeluiden myötä Keminmaasta. Opiskelijakaupunkina Kemi on pieni, mutta tiivis. Kemi on sopivankokoinen liikkua jalan ja vuokrataso on opiskelijaystävällinen. Opiskelijapiirit ovat kohtuullisen kokoiset, joten täällä on helppo tutustua ja verkostoitua muiden opiskelijoiden kanssa.

Opinnot ovat edenneet mukavasti mielenkiintoisten kurssien myötä. Näin toisen vuoden keväällä perusopinnot alkavat olla takana ja suuntaavat opinnot edessäpäin. Perusopinnot sisältävät paljon yleisaineita. Opinnot sisältävät myös paljon projektiluontoisia kursseja, joissa harjoitellaan kunnossapitoa, näytteentutkimista sekä muuta alaan liittyvää. Työharjoittelut suoritamme kesäisin olemalla alan työpaikoissa oikeissa töissä, ja näin ollen harjoittelusta saamme siis myös palkan.

Olemme käyneet vuosikurssini kanssa tutustumassa muun muassa Outokummun terästehtaaseen Torniossa, tuulivoimaloihin ja metsähakkuisiin, joten aina ei tarvitse istua koulun penkillä vaan pääsee tutustumaan mielenkiintoisiin paikkoihin. Mielestäni tämä on mukavaa vaihtelua. Ympäristönä Lapin AMK antaa hyvät puitteet opiskeluun ja oppimiseen.

Lappi on täynnä mahdollisuuksia ja pelkästään Meri-Lapin alueelta löytyy useita potentiaalisia työnantajia konetekniikan insinöörille esimerkiksi paperi- ja kartonkiteollisuudessa tai terästeollisuudessa ja kaivosalalla. Kun tähän lisätään hyvin sujuneet opinnot, työllistymistilanne näyttää mielestäni valoisalta.


- Martti Holopainen, konetekniikan insinööriopiskelija