kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Verkko-opintoja auringon alla

Verkko-opintoja auringon alla

15.2.2023Elinan blogikuva.jpeg
Olen Elina, 22- vuotias turkulainen. Suoritan tradenomin tutkintoa Lapin AMKissa, mutta meidän koko tutkinto on verkkototeutuksena. Itse suoritan opintojani Australiasta!

Tällä hetkellä opiskelen toista vuotta, josta puolet onkin jo ohi. Syyslukukausi meni mielestäni erittäin nopeasti ja opinnot tuntuivat viime kevääseen verrattuna kevyemmiltä. Meidän tutkintomme keskittyy esimiestyöhön ja johtamiseen, joten syksyn opinnot olivatkin esimiestyöhön keskittyneitä. Itselleni mieleen jäi erityisesti kurssi esimiesviestinnästä ja vuorovaikutustaidoista, se oli itselleni mielenkiintoisin. Viime keväänä taas meidän opintomme keskittyivät liiketalouden keskeisiin prosesseihin, jossa käsiteltiin markkinointia, taloushallinnon perusteita sekä palkkahallintoa. Opin selvästi paljon uutta niin viime keväänä kuin nyt syksynäkin, mutta erityisesti markkinoinnin kursseista nautin, sillä henkilökohtaisesti se kiinnostaa.

Itse olen miettinyt, että haluaisin valmistua hieman nopeammin kuin 3.5 vuodessa, jonka vuoksi viime keväänä sekä nyt syksyn aikana Campusonline on tullut tutuksi, jotta olen saanut enemmän opintopisteitä kasaan. Kuten saattaa arvata asuinpaikastani, minua kuitenkin kiinnostaa matkustelu, joten olen miettinyt vaihtoon lähtöä ja tulevien kuukausien aikana selviääkin, että lähdenkö vaihtoon! Jos vaihtoon lähden, opinnot tulevat sen 3.5 vuotta kestämään. Campusonlinen kautta olen suorittanut esimerkiksi kurssin asiakaskokemuksen johtamisesta sekä hankintaosaamisesta, tämän lisäksi oman mielenkiinnon vuoksi kurssin digimarkkinoinnista. Minulla ei ole ongelmaa itsenäisen opiskelun suhteen, joten verkkokurssit sopivat minulle. Niissä tulee kuitenkin muistaa suunnitella oma aikataulu, sillä Campusonlinenkin kursseilla on deadlinet!

Syksyn aikana meillä oli aiempaa enemmän ryhmätöitä. Itse nautin ryhmätöistä ja minulle onkin muodostunut niin sanottu vakioryhmä, jonka kanssa teemme ryhmätehtävät aina yhdessä.Tästä voikin päätellä, että kyllä verkko-opinnoistakin voi löytää kavereita! Ja vaikka aikaeroakin maiden välillä on kuusi tuntia, pystymme silti säännöllisesti sopimaan tapaamisia, jotta saamme tehtäviä työstettyä eteenpäin.

Ensi keväänä meillä on luvassa lisää profiloivaa osaamista, jossa keskitymme kehittyvään työyhteisöön. Itselleni kursseista mielenkiintoisimmalta kuulostaa uudistuva ja luova organisaatio. Opinnot jatkuivat heti tammikuun alussa ja ainakin omalta osaltani päättyvät toukokuun puolivälissä.

Tuleva kevät on itselleni myös jännittävä, sillä teen ensimmäisen harjoitteluni! Meidän koulumme sähköpostiin tulee aina välillä vinkkejä työpaikoista tai mahdollisista harkkapaikoista. Näin yhden sähköpostiviestin, joka pisti silmään, sillä työkuva oli juuri sellainen mikä itseäni kiinnosti. Hain paikkaa ja sain sen, joten aloitan perusharjoittelun, joka on 10 opintopistettä. Olen innoissani, sillä kuten mainitsin, tämä työ vaikuttaa juuri sellaiselta, jota haluaisin tulevaisuudessa tehdä! Kuitenkin lisääntyvät työtunnit vaikuttavat myös opintoihin ja suunnitelmallisuuden tärkeys nousee entistä enemmän esiin.

Keväältä odotan kiireistä, työn ja koulun täyteistä arkea. Myös harjoittelun tarjoamia oppeja odotan innolla, sillä työkokemus on aina tärkeää! Suosittelen kaikille erittäin lämpimästi verkkotutkintoa ja toivon, että verkkotutkinnot saisivat lisää näkyvyyttä, jotta niistä tiedettäisiin enemmän. Seuraa meitä somessa ja voit seurata minun sekä muiden opiskelijoiden arkea ja oppia lisää Lapin AMKin tarjoamista tutkinnoista!

Hyvää kevättä!

- Elina, tradenomiopiskelija

 

Elinan blogikuva 2.jpeg