kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Väyläopinnot ovat helppo tapa päästä kouluttautumaan siihen alaan, johon itse haluaa

Väyläopinnot ovat helppo tapa päästä kouluttautumaan siihen alaan, johon itse haluaaOpiskelijakertomus Anniina 2022 420x200.jpg


Opiskelin liikuntaneuvojaksi Lapin Urheiluopistossa ja tein kaksoistutkinnon. Valitsin fysioterapian sen vuoksi, että se on ala, jota kiinnosti lähteä jatko-opiskelemaan. Päädyin opiskelemaan Avoimen AMKin väyläopintoihin, kun lukiossa opo ehdotti erilaisia vaihtoehtoja ja kiinnostuin. Lisäksi väyläopinnot ovat maksuton opiskeluvaihtoehto ja suhteellisen kevyt opiskella. Teinkin väyläopintoja välivuotena töiden ohella. Suosittelen väyläopintoja, koska mielestäni tämä on yksi helppo tapa päästä kouluttautumaan siihen alaan, johon itse haluaa.

Opiskelijakaupunki

Olen muuttanut jo aikaisemmin Rovaniemelle Oulusta opiskellessani liikuntaneuvojaksi. Päätin hakea Lappiin opiskelemaan, koska tämä on hyvän välimatkan päässä kotoa. Rovaniemellä on kiva asua, koska täällä on luonto ja kaikki palvelut lähellä, pyörällä pääsee joka paikkaan! Opiskelijakaupunkina Rovaniemi on mukavan kokoinen itselleni ja kaikki tarvittava lähellä.

Opinnoista

Fysioterapian opinnoissa on tähän asti ollaan opiskeltu anatomiaa, palpaatiota ja työergonomiaa. Kohta alkaa työharjoittelujaksot ja pääsen tutustumaan työelämään. Opiskelen fysioterapeutiksi monimuoto-opintoina. Monimuoto opiskelu mahdollistaa vapauden, mutta myös antaa ison vastuun omaan oppimiseen.  Voin esimerkiksi opiskella välillä missä vain ja jaotella opiskelua esimerkiksi aamuun ja iltaan. Opinnoissa on ollut tähän asti parasta palpaatio, koska siinä pääsee manuaalisesti käsittelemään ihmistä ja siitä oppii hyvin anatomiaa teorian pohjalta.

Urasuunnitelmia

Työllistymismahdollisuuksia fysioterapeuttina minulla on todella paljon. Voin työskennellä yrittäjänä, palkallisena erilaisissa paikoissa kuten kunnalla, kaupungilla, yksityisellä yms. Haluan tehdä oman alani töitä heti alkuun, jotta minusta tulee mahdollisimman hyvä fysioterapeutti. En vielä tiedä, jäänkö Lappiin valmistumiseni jälkeen, mutta olen avoin kaikille mahdollisuuksille mitä tulee vastaan.

Anniina, fysioterapeuttiopiskelija