kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Uusia ovia Lapin ammattikorkean kautta

Uusia ovia Lapin ammattikorkean kauttaKuva Jennasta
Mielestäni opinnoissa oli hyvä rytmi eikä tehtävistä koitunut liikaa stressiä. Myös opettajat olivat ammattitaitoisia ja opetus laadukasta.

Kolme vuotta tradenomiopintoja monimuoto-opiskeluna takana, ja näin valmistuneena voin sanoa, että kyllä kannatti. Koulutus on avannut uusia ovia ja luonut mahdollisuuksia, joita en osannut ajatellakaan opintojen alkutaipaleella.

Aiemmalta koulutukseltani olen parturi-kampaaja ja kosmetologi. Taustalla on myös ylioppilastutkinto Ounasvaaran lukiosta. Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 2014 joista viimeiset kolme vuotta omassa kampaamo-kauneushoitolassani Rovaniemen keskustassa. Vuonna 2019 hiipi pikkuhiljaa ajatus lisäkoulutuksesta. Päädyin hakemaan Lapin ammattikorkeaan tradenomikoulutukseen ajatuksena yrittäjyyden tukeminen. Liiketalouden opinnot vaikuttivat mielenkiintoisilta ja ”yleispäteviltä”, joilla saisin monipuolistettua osaamistani ja pääsisin kehittymään.

Opinnot alkoivat tammikuussa 2020 ja melkein heti iski korona. Työt vähenivät ja aikaa opinnoille oli runsaasti. Pidin kovasti monimuoto-opiskelusta. Tosin olisin kaivannut enemmän lähitapaamisia, jotka puuttuivat lähes täysin koronan vuoksi. Ryhmätöissä työskentelin yleensä saman porukan kanssa. Oli mukavaa päästä tutuksi heidän kanssaan, jakaa kokemuksia ja ajatuksia. Pikkuhiljaa asiakkaat kampaamossa lisääntyivät ja opinnot sujuivat samalla hyvin siinä ohessa. Mielestäni opinnoissa oli hyvä rytmi eikä tehtävistä koitunut liikaa stressiä. Myös opettajat olivat ammattitaitoisia ja opetus laadukasta.

Koulutuksen suuntautuminen oli yritysjuridiikka ja riskienhallinta. Vaikka suurin osa asiakokonaisuuksista olivat uusia, sai niihin tietynlaista näkökulmaa oman yrittäjyyden kautta ja omaa liiketoimintaani pystyin käyttämään kehyksenä monessa tehtävässä. Koulutus antoi eväitä myös yrittäjyyteen muun muassa taloushallinnon kautta.

Opintojen alussa mieltäni askarrutti työharjoittelujaksojen toteuttaminen. Koin myös hieman epävarmuutta siitä, mihin koulutus minua veisi, sillä selvää suunnitelmaa minulla ei ollut. Minulla kävi kuitenkin tuuri. Pääsin työharjoitteluun Lapin sairaanhoitopiiriin henkilöstöhallinnon puolelle. Sieltä minulle tarjottiin myös työpaikkaa ja olen nykyään osa-aikaisessa työsuhteessa samoissa tehtävissä toimien myös edelleen myös yrittäjänä. Tradenomin koulutus todellakin avasi uusia ovia. Henkilöstöhallinnon tehtävät tuntuvat itselleni sopivalta alalta. Vaikka opinnot suoraan eivät valmistaneetkaan tähän työhön, kiinnostuksen osoitus työpaikkaa kohtaan, ripaus rohkeutta ja luja motivaatio auttoivat työllistymään jo opintojen aikana.

Uskon siihen, että jokainen opiskelija löytää oman polkunsa ja paikkansa työelämässä. Haluan tarinallani antaa rohkeutta ja avointa mieltä eri mahdollisuuksille. Oma kokemukseni on, että tradenomeja arvostetaan työelämässä ja eteenpäin pyrkimällä löytää oman juttunsa. Yrittäjyyttä kannustan myös kokeilemaan, sitä kautta voin toteuttaa omia taitojani ja olen päässyt luomaan itselleni toimivan ja mukavan arjen.

Miksi valita Lapin AMK?
- opetuksen suunnittelu ja toteutus toimivia
- laadukas opetus, runsaasti kurssivaihtoehtoja
- joustavuus opinnoissa.

Rohkeutta omille poluille toivottaen,

Jenna Leinonen, Tradenomi (AMK), yrittäjä, palvelussuhdeasiantuntija