kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uusi suunta elämälle Lapissa

Uusi suunta elämälle Lapissa

9.2.2022Hei, olen Pauliina, kolmannen vuoden restonomiopiskelija. Muutin Lappiin poikaystäväni perässä joulukuussa 2019 ja restonomiopinnot aloitin tammikuussa 2020. Tämä talvi tulee olemaan siis kolmas talveni Lapin ihmemaassa.

Lappi oli minulle aivan tuntematon paikka ennestään, olin käynyt täällä nopeasti kaksi kertaa ennen muuttoani. Lappi on ollut kaikkea sitä mitä etukäteen ajattelinkin sen olevan, mutta toisaalta se on yllättänyt monella tavalla positiivisesti.

pauliina 2.jpg

Ehdin aloittaa opinnot pari kuukautta ennen kuin pandemia iski, ja vaikka opiskelenkin monimuotototeutuksessa, on pandemia vaikuttanut myös minun opintoihini. Monimuoto-opinnoissa lähipäiviä on vaihdellen, minun ryhmälläni niitä on muutamia joka lukukausi. Meidän ryhmällämme ehti olemaan kaksi lähipäivää, jonka jälkeen lähipäivät muuttuivat etäopinnoiksi. Tämä harmitti aluksi paljon, sillä en tuntenut oikeastaan ketään Lapista, ja odotin innolla niitä muutamia lähipäiviä.

Monimuoto-opinnot sopivat minulle hyvin työn ohella suoritettaviksi, koska opiskelua pystyy aikatauluttamaan paremmin itselle sopivaksi. Toisaalta tunnen, että verkko- ja monimuoto-opinnoissa vastuuta on myös enemmän, koska täytyy osata ohjata itseään ja olla muutenkin hyvin oma-aloitteinen. Joustavat opinnot ovat kuitenkin mahdollistaneet minulle työskentelyn opintojen ohessa ja olenkin työskennellyt opintojen aikana ensin kaupallisella alalla ja nyt hotellissa. Matkailualan opinnoistani on ollut jo nyt hyötyä työssäni, mutta myös koulutehtävät avautuvat paremmin, kun on konkreettinen pohja, johon verrata käsiteltyä asiaa.

 

pauliina 1.jpg

Elämä Lapissa on ollut mullistavaa; olen oppinut itsestäni niin paljon asioita, kun on ollut pakko hidastaa tahtia. Etelässä kaupungin kiireessä en koskaan halunnut ottaa aikaa itsetutkiskelulle, mutta nyt sille on ollut aikaa. On täytynyt oikeasti pohtia mitä elämältään haluaa ja se on ajoittain ollut aika rankkaa. Onneksi oma suunta alkaa hahmottumaan ja Lappi tuntuu nykyään jo kodilta. Olen monesti miettinyt, että onneksi uskalsin lähteä kokeilemaan, millaista elämä täällä on. Jos Lapissa asuminen kiinnostaa, suosittelen kokeilemaan, koska täältä pääsee aina pois, mutta jos tänne ei koskaan rohkene tulemaan, voi monta mieletöntä juttua jäädä kokematta!

- Pauliina, restonomiopiskelija