kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Uuden oppiminen on mielekästä

Uuden oppiminen on mielekästäveera palokangas.JPG
Olen valmistunut Keminmaan lukiosta ylioppilaaksi. Valitsin konetekniikan opinnot siksi, koska kiinnostuin jo yläkoulussa erilaisista tekniikan aloista, joista eniten kiinnosti konetekniikka.

Ennen opintojen alkamista olin opiskellut lukiossa fysiikkaa ja pitkää matematiikkaa, jotka helpottivat tiettyjä opintoja, koska tiesin tarvitsevani niitä myöhemmin opinnoissani. Hain Lapin AMKiin siksi, koska siellä oli lähimpänä konetekniikka, mikä kiinnosti minua eniten ja halusin pysyä Lapissa.

Asuin ensimmäisen vuoden ajan Keminmaassa, mutta muutin viime kesän alussa Kemiin poikaystäväni kanssa yhteen ja koululle on lyhyempi matka. Haluan asua Lapissa sen takia, koska olen aina asunut Meri-Lapissa ja tämä alue on minulle ennestään tuttu. Kemi on opiskelukaupunkina hyvä, koska täällä on opiskelijoille tapahtumia ja täällä on erilaisia palveluita joita opiskelija voi tarvita. Kemi on rauhallinen ja pieni kaupunki asua ja kävelymatkan päässä on tarvittavat palvelut. Suosittelen Kemiä opiskelupaikkakunnaksi siksi, koska kampus sijaitsee lähellä, täältä löytyvät tarvittavat palvelut, kulkumahdollisuudet ovat hyvät ja monipuoliset ja täältä löytyy erilaisia aktiviteetteja muun muassa uimahalli ja monia kuntosaleja.

Opiskelu on ollut mielekästä ja uusia asioita on ollut aika paljon, mikä on hyvä juttu. Uuden oppiminen on mielekästä ja vanhan kertaaminen ei ole koskaan huono asia. Perusopinnot ovat olleet monipuolisia, osa on ollut pääosin luentopainotteisia ja osassa on ollut mukana myös käytännönharjoituksia ja harjoitustöitä. Perusopinnot sisältävät myös yleisaineita, kuten fysiikkaa ja matematiikkaa. Opintoihin sisältyy myös projektiluontoisia kursseja, joissa pääsee tutkimaan erilaisia näytteitä ja pääsee suunnittelemaan erilaisia projekteja. Monissa kursseissa olemme tehneet erilaisia ryhmä- ja paritöitä. Työharjoittelut ovat meillä kesäisin, joka suoritetaan oman alan työpaikalla töissä, mistä myös maksetaan palkkaa.

Erityisesti mieleen jäänyt kurssi on ensimmäiseltä vuodelta, kun piti ryhmän kanssa suunnitella ja toteuttaa opettajan antama aihe. Projektin aikana tutustuttiin erilaisiin valmistusmenetelmiin, joiden avulla teimme projektimme. Opinnoissa parasta on se, kun on tutustunut uusiin ihmisiin ja heidän kanssa on saanut tehdä ryhmätöitä. Koulu ympäristönä on mukava ja siellä on hyviä tiloja tehdä koulutehtäviä.

Valmistumisen jälkeen voin työskennellä erilaisissa tuotantotekniikan insinöörin töissä esimerkiksi täällä lapissa paperi- ja kartonkiteollisuudessa tai vaikkapa terästeollisuudessa. Valmistumisen jälkeen jään mieluiten Oulu-Kemi-Tornio akselille, koska tällä alueella on paljon teollisuutta ja mahdollisuuksia päästä omalle alalle töihin.

Lapin AMKin konetekniikan opinnot tarjoaa laadukasta opetusta. Jos on vähänkään tekniikasta kiinnostut, niin kannattaa valita konetekniikan koulutus, sillä se takaa tulevaisuudessa todella monipuoliset ja hyvät työllistymismahdollisuudet.

- Veera Palokangas, konetekniikan insinööriopiskelija