Hain Rovaniemelle, koska olen itse Pelkosenniemeltä kotoisin, ja Lappi on tuntunut aina mieluisalta paikalta asua. Lisäksi suoritin varusmiespalvelukseni Rovaniemellä, joten hakupaikka oli aika helppo valita. Pidän Rovaniemestä, koska se on niin luonnonläheinen kaupunki ja liikuntamahdollisuudet ovat hyvät.
Ensimmäinen vuoteni fysioterapeuttiopiskelijana keskittyi teoriapuoleen ja lähdettiin aivan perusasioista liikkeelle. Alueina olivat muun muassa anatomia, tautioppi ja kinesiologia. Toisella ja kolmannella vuonna erilaiset harjoittelut olivat suurimmassa osassa opiskelua. Lisäksi tunneilla tutustuttiin sähköhoitoon, hierontaan, harjoitusterapiaan ja neurologiaan. Järjestimme myös erilaisia projekteja, esimerkiksi erityistä tukea tarvitseville lapsille järjestimme sporttileirin, johon suunnittelimme sisällön ja ohjelman itse opiskelijaryhmässä.
Ammattikorkeakouluopinnoista on jäänyt hyvä muistot näin kun jälkeenpäin muistelen. Meillä oli hyvä ja tiivis porukka ja vietimme paljon aikaa yhdessä. Koulun tilat olivat hyvät ja ne mahdollistivat sujuvan ja onnistuneen opetuksen.
Mielestäni fysioterapeutin työllistymismahdollisuudet ovat hyvät valmistumisen jälkeen, koska ”fysioterapian kenttä” on niin laaja. Tietenkin oma aktiivisuus ja halu luonnollisesti parantavat mahdollisuuksia saada töitä. Töitä voi saada esimerkiksi yhdistyksiltä, yrityksiltä, urheiluseuroilta ja julkiselta sektorilta. Kannustan valmistuneita hakeutumaan jatkokoulutuksiin valmistumisen jälkeen, koska se laajentaa ymmärrystä alasta entisestään, ja myös työnantajat arvostavat jatkokouluttautuneita. Olen itse suorittanut valmistumisen jälkeen OMT – kurssit, fysioterapian C-kurssin, McKenzie opintoja ja NMP. Jatko-opiskelu tuntuu luontevalta, koska tietää minkälaista opiskelu on, ja tietää esimerkiksi miten opinnäytetyö tehdään.
- Fysioterapeutiksi valmistunut Juha-Matti Rytilahti, Terveystalo