kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Työskentelyä ihmisten parissa

Työskentelyä ihmisten parissaLähihoitajan tutkinnon jälkeen jatkokouluttautuminen sairaanhoitajaksi tuntui luontevalta valinnalta, sillä pidän työskentelystä ihmisten parissa ja haluaisin työskennellä päihde ja mielenterveystyössä.

Sairaanhoitaja (Virpi Tervonen).jpgPäätin lähteä opiskelemaan Lapin AMKiin, koska olen itse kotoisin Kemistä ja halusin opiskella kotipaikkakunnallani. Tämän lisäksi olin myös kuullut paljon hyvää Lapin AMKin tarjoamasta sairaanhoitajakoulutuksesta jo sairaanhoitajaksi valmistuneilta tutuiltani, jotka ovat opiskelleet nimenomaan Kemin kampuksella.

Olen itse ensimmäisen vuoden opiskelija ja tähänastisista opinnoista voin todeta, että olen kyllä tykännyt alasta. Vuoden aikana olen oppinut paljon uusia ja mielenkiintoisia asioita, vaikka ensimmäisen vuoden opinnot ovatkin olleet aika teoria painotteisia. Syksyllä meillä oli aika paljon perushoidonteoria tunteja ja keväällä puolestaan perushoidon työharjoittelu. Lisäksi opintoihin on kuulunut lääkelaskentaa, englantia, monikulttuurisuutta, opetusta ja ohjausta, anatomiaa sekä lääkehoitoa. Opiskelu on koostunut luennoista, käytännönharjoituksista, training campista, työharjoittelusta, projekteista ja ryhmätöistä. Mielestäni työharjoittelu on ollut kaikkein mukavinta, kun on päässyt ihmisten lähelle tekemään töitä ja oppimaan uutta.

Sairaanhoitajakoulutuksen valintakokeista voisin sen verran sanoa, että kirjallinen osuus koostui muistaakseni kolmesta eri tehtävästä, oli esseetä ja matemaattisia tehtäviä. Itse olin ensimmäisessä ryhmässä jonka aikana ei enää ollut psykologintestejä eikä opettajan haastattelua. Semmoisen vinkin voisin uusille hakijoille antaa, että ei kannata jännittää valintakokeita liikaa, ettei mene sitten kirjallisissa tehtävissä ihan lukkoon. Korostaisin myös huolellisuutta tehtävien tekemisessä ja kokeen tarkastamista ennen palautusta.

Syksyllä kun opinnot alkoivat, niin tietysti opiskelu uudessa koulussa jännitti, mutta ensimmäiset päivät menivät kouluun ja luokkatovereihin tutustuessa sekä uusien asioiden läpikäymisessä. Ryhmätyöskentelyn ja ryhmissä tutustumisen ansiosta alkoivat luokkatoverit pikkuhiljaa tulla tutuiksi, jonka jälkeen aloitettiin jo melko pian teoria opinnot. Opintojen aloittamisessa mukavinta oli mielestäni se, että pääsi opiskelemaan alaa mikä itseä oikeasti kiinnostaa. Meillä oli alusta asti luokassa hyvä ryhmähenki, joten myös uusien kavereiden saaminen tuntui mukavalta, kun osa kavereistani oli muutenkin muuttanut opintojen perässä toisaalle. Suosittelen kyllä uusia opiskelijoita menemään reippaasti mukaan kaikkeen, ei kannate turhia jännittää!

Kemissä on mielestäni näin pieneksi paikkakunnaksi hyvä koulutustarjonta ja harrastusmahdollisuuksiakin on hyvin, kaikille varmasti löytyy jotain tekemistä. Itse olen tosiaan Kemistä kotoisin, mutta mielestäni Kemi on kyllä mainettaan parempi paikkakunta asua.

 

- Virpi Tervonen, Sairaanhoitajaopiskelija