kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Tuutorointi
Blogikirjoitukset

Tuutorointi

IMG-20211129-WA0003 (3).jpg
24.1.2022 10:00

Heippa, haluaisin kertoa hieman omia mietteitäni tuutoroinnista.

Olen itse toiminut jo ala- ja yläasteella tukioppilaana, mikä omalta osaltaan vastaa paljon tuutorointia. Minulle oli siis aika selvää, että haluan hakeutua tuutoriksi, kun haku siihen aukeaa ensimmäisen vuoden keväällä. Kaikeksi ilokseni pääsin tuutoriksi, jonka jälkeen pääsin valitsemaan suuntautumisen. Itse valitsin markkinointituutoroinnin. Markkinointituutorin tehtäviin kuuluu esimerkiksi Lapin AMKin markkinoinnin avustaminen erilaisissa tehtävissä: voimme edustavaa koulua erilaisissa tapahtumassa, esitellä omaa alaa toisen asteen oppilaitoksille ja olla mukana erilaisilla messuilla kertomassa uusille hakijoille opiskelemisesta Lapin AMKissa. 

Mutta mitä tuutori tekee?

Tuutorointi on todella antoisaa ja opettavaista toimintaa. Tuutorina pitää pystyä ymmärtämään, auttamaan ja ohjeistamaan kaikkia puolueettomasti. Tuutorin tärkeimpiä tehtäviä onkin opastaa uusia aloittavia opiskelijoita opintojen alkumetreillä niin kouluasioissa kuin vapaa-ajan asioissakin. Esimerkiksi moni muualta muuttava voi tarvita apua siinä, miten julkiset kulkuneuvot kulkevat kampuskaupungissa. Tuutorina pääsee myös suunnittelemaan erilaisia tapahtumia, illanistujaisia ja kaikkea muuta mukavaa koulun ohelle. Tapahtumilla onkin tärkeä rooli ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ryhmäytymisessä. Itse olen esimerkiksi päässyt järjestämään kaiken näköisiä kisoja, tapahtumia ja juhlia. Tuutorointi siis kaiken hauskan ohella opettaa ajanhallintaa, suunnittelua ja organisointia sekä parantaa vuorovaikutustaitoja ja opettaa toimimaan erilaisten ihmisten kanssa – mikä on rikkaus.

Sinustakin tuutori?

Haluaisin sanoa, että tuutorointi kannattaa aina! Tässä olisi muutama vinkki tuutoriksi hakeutumista miettiville.  Jos olet alla mainittujen mukainen henkilö, on tuutorointi varmasti sinunkin juttusi!

  • Olet sosiaalinen ja ulospäinsuuntautunut
  • Olet positiivinen
  • Olet kekseliäs ja innovatiivinen
  • Olet joustava
  • Osaat ottaa kaikki huomioon ja näet erilaisuuden rikkautena

Tuutorhaku alkaa ma 31.1 ja päättyy to 17.2.2022. Hakeutuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella ROTKOn nettisivujen kautta: https://lapinrotko.fi/tuutorhaku/

Terhi Udd, tradenomiopiskelija