kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Tradenomiopintoja Lapin AMKissa

Tradenomiopintoja Lapin AMKissa

17.1.2023Kristiinan blogikuva.jpg
Moikka! Mä oon Kristiina. Opiskelen tradenomiksi monimuoto-opintoina Lapin AMKissa. Minulle oli alusta asti selvää, että haluan opiskella monimuoto-opintoina.

Tradenomiksi päädyin opiskelemaan yrittäjähaaveiden puitteissa. Monimuoto-opinnot ovat itsellä täysin etänä, lukuun ottamatta paria seminaaripäivää puolessa vuodessa (joissa on ollut mukavaa!). Tämä sopii minulle täydellisesti, sillä voin aikatauluttaa omaa elämääni ja päättää milloin teen mitäkin. Minulla työt ja koulu kulkee käsikädessä, joten haasteilta ei vältytä koskaan. Rehellisesti sanoen välillä on ollut rankkaa yhdistää työt ja koulu, sillä olen tehnyt täyspäiväisesti töitä lähes koko opintojeni ajan. Mutta päivääkään en silti vaihtaisi. Opinnot ovat olleet minulle oikein mieluisat ja koulussa on päässyt tekemään huippuja juttuja.

Monimuoto-opinnot mahdollistavat minulle oman elämän kontrolloinnin ja aikatauluttamisen, rahan tienaamisen ja vapaamman opiskelun. Digitaalinen markkinointi on oma suuntautumiseni ja se on todellakin tällä hetkellä se oma juttu. Vielä en tiedä mitä teen tämän koulun jälkeen, mutta toivotaan että pääsen tekemään työtä, joka on tehty minua varten ja on omaa alaa.

Opinnot ovat antaneet paljon ja opettanut minua. Lukukaudet ovat menneet ihan hujauksessa, ettei ole edes perässä meinannut pysyä. On ollut huippu, kun opintojen takia ei ole tarvinnut muuttaa kotipaikkakunnalta.  Ensin asuin Oulussa 1,5 vuotta opinnoistani ja nyt olen muuttanut Etelä-Suomeen, jossa vietetään varmaan loput opinnoista. Tämä on ollut ihan parasta, kun voi asua ja olla missä ja milloin tahansa ja samalla opiskella haluamani alaa. Minulla on luokkakavereita, jotka asuvat myös toisella puolella Suomea.

Oma opintopolku on ollut hieman erilaisempi ja haastavampi. Olen kärsinyt koko elämän ajan oppimisvaikeuksista ja joudun taistelemaan niiden kanssa joka päivä. Olen tottunut tekemään paljon töitä haluamani eteen ja hyväksymään sen, että täytyy tehdä enemmän töitä opintojen eteen mitä, vaikka jollain muulla opiskelijalla. Keskittymisongelmat ovat olleet suurin haasteeni. Olen saanut koululta myös apua opintovaikeuksiin ja opintojeni suorittamiseen, mikä on ollut huippu huomata, että korkeakoulussakin autetaan, jos on ongelmia. Tätä arvostan suuresti.

Nyt minulla on vielä 1,5 vuotta jäljellä opinnoista, eli ei enää paljoa. Teoriaopintoja ei ole enää, kun puoli vuotta ja sitten olisi enää, kun harjoittelu ja opinnäytetyö. Toivotaan, että pääsen hyvään harjoittelupaikkaan. Haluan jonnekin, missä pääsen kunnolla haastamaan itseä mutta samalla työ olisi myös mukavaa ja paikka viihtyisä. Odotan mukavia ja antoisia harjoittelupäiviä.

Loppuopinnoista aion nauttia kunnolla, käydä ehkä vielä joitain syvempiä valinnaisia kursseja, jotka kehittävät vielä lisää omaa osaamista sekä mielenkiintoa. Keväällä lähden viikoksi vaihtoon Belgiaan, mitä odotan jo kovasti. On kiva, kun järjestetään myös lyhyempiä vaihtojaksoja niille oppilaille, joilla ei ole mahdollisuutta/halua lähteä moneksi kuukaudeksi ulkomaille. Minulle oli alusta asti opintojani aika selvää, että haluan käydä vaihdossa ulkomailla. Mutta katsotaan, tuleeko pitempiä reissuja, kun tuo viikon reissu. Kaikesta pitäisi ottaa irti, mitä on tarjolla, ettei myöhemmin harmita.

Opintojen ja valmistumisen jälkeen aion suunnata oman alan töihin ainakin vähäksi aikaa. Jos mielenkiintoa on ja riittää niin ehkä lähden opiskelemaan jatko-opintoja. Katsotaan, mitä elämä tuo tullessaan. Pääasia on, että tekee sitä mistä tykkää!

- Kristiina, tradenomiopiskelija

 

Kristiinan blogikuva 2.jpg