kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Tradenomiopinnoista on varmasti hyötyä monessa eri työpaikassa ja kaikki ovet ovat avoinna

Tradenomiopinnoista on varmasti hyötyä monessa eri työpaikassa ja kaikki ovet ovat avoinnaOpiskelijakertomus Kristiina 2022 420x200.jpg
Olen aloittanut tradenomiopintoni Tornion kampuksella tammikuussa 2021. Olen opiskellut aikaisemmin matkailupalvelujen tuottajaksi.

Olen aina haaveillut yrittäjyydestä; molemmat vanhempani ovat yrittäjiä, joten olen kasvanut yrittäjäperheessä ja nähnyt sen läheltä. Päädyin opiskelemaan tradenomiksi koronan pysäytettyä matkailualan suunnitelmani. Olen haaveillut aina lentoemännän työstä, mutta korona tuli juuri kuin valmistuin matkailualalta maaliskuussa 2020. Olin kuullut kavereiltani, että Lapin AMKissa on hyvä opiskella.

Valitsin tämän koulutusohjelman, sillä se avaa paljon ovia työelämälle. Tradenomiopinnot ovat monella tapaa hyödyllisiä ja liiketalouden koulutuksen myötä voi tehdä melkeinpä mitä vain. Koen myöskin, että markkinointi alalla on varmasti töitä valmistuttuani ja ovet ovat laajasti avoinna.

Tornio

Monimuoto-opintoja opiskelin alusta Oulusta käsin, ja nyt syksyllä 2022 muutin Etelä-Suomeen. Lähipäiviä varten matkustan Tornioon. Ensin lentokoneella Ouluun, jossa vanhempani asuvat ja sieltä ajelen Tornioon. Yövyn hotellissa Torniossa. Tähän mennessä opiskelut on ollut mukavia, mutta välillä oma motivaatio ja jaksaminen on ollut hukassa. Olen tehnyt tähän syksyyn 2022 asti täyspäiväisesti töitä 40h viikko koulun ohella, joten siksi ollut rankempaa. Muuten kurssit ja itse opinnot ovat olleet mielenkiintoisia ja itseä kiinnostavia.

Liiketalouden opinnoista

Opintoihin on sisältynyt ydinosaamisen opintoja, jotka ovat pakollisia. Profiloivat opinnot alkoivat keväällä 2022. Alaan liittyviä kurssien aiheita on ollut: markkinointi, juridiikan, kirjanpito, palkanlaskenta, verkkokauppa toiminta, brändin rakentaminen, sisällöntuotanto ja myynti. On siis sisältynyt liiketalouden perusopintoja sekä suuntaavia opintoja. Molemmat ollut mielekkäitä.  Olen opiskellut myöskin Campusonline kautta valinnaisia kursseja. Opintoihin on sisältynyt myöskin englannin ja ruotsin kielen kurssit. Ensi keväänä meillä alkaa kansainväliset opinnot.

Minulla opiskelut on koostuneet luennoista, ryhmätöistä, yksilötehtävistä, webinaareista, yritysvierailuista sekä erilaista tapausyrityksemme yhteistöistä.Esim. Lapparille olemme tehneet somesuunnitelmaa sekä luoneet heille some ideoita. Harjoittelu tulee ensi syksynä, sekä oppari. Itse olen tehnyt täyspäiväisesti töitä lähes koko opintojen ajan. Toki eri alalla kuin tradenomi. Olen aina tottunut tekemään paljon töitä ja olen tehnyt töitä monella eri alalla, niin päivittäistavaramyyjänä, vaatemyyjänä, rautakaupan myyjänä, hotellissa kuin teollisuusalalla.

Monimuoto-opinnot

Monimuoto opinnot ovat mahdollistaneet itselle paljon vapautta, suunnittelua ja aikataulutusta, sekä oman elämän hallitsemista. Monimuoto-opinnot ovat mahdollistaneet työn teon koulun ohella, joka myös tuottanut haasteita. Tykkään olla ‘’itseni pomo’’ joten on ollut kiva opiskella ‘’omaan tahtiin’’ sekä silloin kun itselle sopii. Esim. Luentojen aikana ei ole pakko olla paikalla vaan luennot voi katsoa jälkikäteen sekä opiskella tietyssä määrin omaan tahtiin. Meillä on ollut kaikki opinnot etänä, lukuun ottamatta lähiopetuksen seminaaripäiviä kampuksella, joita on ollut kahdesti puolessa vuodessa.

Parasta opinnoissani tähän asti on ollut ehdottomasti ryhmätyöt.Monimuotona kuin opiskelee, ei paljoa koulukavereita näe ja opiskelu on itsenäistä. On ollut ihana jakaa opintoja koulukavereiden kanssa esim. Teams-yhteisössä. Ryhmätöissä jokainen pääsee ääneen ja tuo omia vahvuuksia sekä ideoita. On kiva tehdä ‘’yhdessä’’ koulukavereiden kanssa erilaisia tehtäviä ja esitelmiä. Itse olen myös tykännyt lähiopetuspäivistä, kun näkee livenä luokkakavereita ja opettajia.

Urasuunnitelmia

Valmistumisen jälkeen voin olla monessa eri työtehtävissä. Niin taloushallinnon, kuin markkinoinnin eri tehtävissä. Suuntaudumme digitaaliseen markkinointiin, joten voimme tehdä kaikkea, joka liittyy markkinointiin. Esim. hoitaa yrityksen sosiaalisen median palveluita, sekä käyttää visuaalista osaamista. Voimme työskennellä myös verkkokaupan ja verkkosivujen parissa. Työmahdollisuudet ovat laajat ja vieläkin itselle välillä hieman epäselviä. Minusta on huippua, että tradenomiopinnoista on hyötyä monessa eri työpaikassa ja kaikki ovet ovat varmasti avoinna. Tradenomeilla on monipuoliset eväät työelämään. Valmistumisen jälkeen haluan tehdä töitä digitaalisen markkinoinnin parissa. En vielä tarkalleen tiedä mitä ja missä, mutta eiköhän sekin selviä pian.

Tradenomina on mahdollista työllistyä laaja alaisesti sekä esim. jos minua kiinnostaa matkailuala vielä parin vuoden päästä, voin hyödyntää myös näitä opintoja siinä. Tällä hetkellä minua kiinnostaa myös jatko-opinnot, kuten maisteriopinnot yliopistossa. Työelämää varten opinnot ovat antaneet paljon. Olen oppinut paljon markkinoinnista ja etenkin digitaalisesta markkinoinnista. Olemme saaneet jo tässä vaiheessa opintoja hyviä kontakteja ja koen että opinnoista on hyötyä varmasti myös verkostoitumisen kannalta. Minulla olisi varmasti mahdollisuus jo tässä vaiheessa tehdä töitä liiketalouden ja markkinoinnin parissa.

Suosittelisin lapin AMKia opiskelupaikaksi, sillä opiskelu Lapin AMKissa on ollut mukavaa ja opetus on äärimmäisen laadukasta. Myöskin olen saanut apua opintoihin esim. koulukuraattorilta, joten hyvinvointi palvelut/ yms. muut koulun palvelut ovat hyviä. 

Kolme hyvää syytä opiskella Lapin AMKissa: 

  • Parhaat opettajat
  • Opetus laadukasta
  • Monipuolista ja käytännön läheistä

Kristiina Karvonen, tradenomiopiskelija (Tornio)