kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Syksy Skotlannissa

Syksy Skotlannissa

14.2.2024Sain kansainvälisestä vaihdosta hirveästi motivaatiota opintojeni suorittamiseen.

Päätin jo yläasteella haluavani korkeakouluvaihtoon. Hetken sitä saikin odottaa, sillä ammattikoulun jälkeen jäin työelämään miettimään millaiset jatko-opinnot kiinnostaisivat. Ajatus sai pysyä mielen perukoilla yli kymmenen vuotta ja aloittaessani opinnot Lapin AMK:ssa oli sanomattakin selvää, että kävin ensimmäiseksi tarkastamassa milloin minun sinne vaihtoon kuuluu hakea.

Toisen vuoden keväällä tein haun, jotta voisin lähteä vaihtoon kolmannen vuoden syksyllä. Kaikki nuo vuodet minulla oli ollut selkeät kaksi kohdemaata, joihin olin menemässä, mutta lopulta en hakenut kumpaankaan. Hain yhteen paikkaan ja olihan se jännittävää odotella vastausta, kun tiesin, että paikkoja on rajoitettu määrä tarjolla.

Vietin vaihtoni Skotlannissa Aberdeenissa. Heti ensimmäisestä viikosta viimeiseen saakka nautin olostani täysin rinnoin. Yliopistossa oli paljon kansainvälisiä opiskelijoita ja nautin saadessani tutustua eri kulttuureihin. Kansainvälisen ilmapiirin lisäksi tapasin paljon paikallisia ja pidin erityisesti skotlantilaisten huumorintajusta ja vilpittömyydestä, sekä huomasin, että meillä on hyvin samanlainen elämänasenne. Lemppariasioita Skotlannista on luonto, linnat ja meri sekä hauskinta aksentti.

Stina Skotlannissa

Opiskelen tieto- ja viestintätekniikkaa verkko-opetuksessa ja parasta vaihdossa oli paikan päällä opiskelu. Vaikka olin hiukan valtaosaa vanhempi opiskelija, sulauduin hyvin joukkoon. Mature Students Society järjesti viikoittaisia tapaamisia ja kahvitteluja kampuksella, jos kaipasi seuraa muista aikuisopiskelijoista. Opiskelu oli hyvin erilaista mitä kotona ja oli huippua tutustua muihin saman alan opiskelijoihin ja saada heiltä vertaistukea. Pääsin käymään erilaisissa oman alan tapahtumissa ja nyt kun olen palannut kotiin, huomasin, että sain vaihdosta hirveästi motivaatiota opintojen suorittamiseen!

Skotlantiin on päästävä uudestaan, tahdon nähdä millaista Aberdeenissa on kesällä, moikata ystäviä ja kävellä graniittikaupungin katuja.

- Stina -