kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Suurin kiinnostuksen kohde on luonto

Suurin kiinnostuksen kohde on luontoKaisa.jpg
Aikaisemmalta koulutukseltani olen teollisuuslaborantti, joka on ammatillinen tutkinto. Kaikista suurin kiinnostuksen kohde minulla on luonto, eikä mikään tunnu paremmalta kuin olemalla osa sitä. Pienikin pistäytyminen metsässä saa ajatuksia selkeämmäksi.

Metsätalousinsinöörin opintojen valinta oli hyvin selvää. Mielestäni tätä kautta pääsee vaikuttamaan ympäristönsä asioihin tämän päivän maailmassa. Nykyään metsätalous välittää koko ajan enemmän ja enemmän ekologisista arvoista. Esimerkiksi Suomen uhanalaisten metsälajien elinmahdollisuuksia parannetaan jättämällä talousmetsiin eri-ikäisiä ja eri puulajeista koostuvaa lahoavaa puuainesta. Lappi on paras paikka kehittää erilaisia keinoja luonnon ja sen eliöiden säilymisen avuksi, koska täällä on laajasta eri tyypin metsiä ja suoalueita.

Harrastan ratsastusta ja voin vapaa-ajallakin hyvin yhdistää nämä kaksi kiinnostuksen kohdetta. Minusta on valtavan ihanaa tavata uusia ihmisiä ja persoonia ympäri maailmaa. Se on hyvin mieltä rikastuttavaa ja hauskaa!

Kaisa Paakkari, metsätalousinsinööriopiskelija