kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Saan tehdä juuri niitä töitä mitä haluan!

Saan tehdä juuri niitä töitä mitä haluan!Juuso Laitinen.jpg
Tykkäsin kyllä Rovaniemestä kaupunkina ja itseasiassa paras muistoni on varmaankin pyöräilijäpojan kanssa valmisteltu cyclocross rata ja sen avulla SM -kisoihin valmistautuminen.

Olen kohta 27 vuotias eli voin vielä sanoa olevani nuori liikunta-alan yrittäjä ja triathlonisti.

Lukion jälkeen en tiennyt vielä mihin hakisin kouluun, joten jätin silloin hakematta, en tiedä kyllä miksi… Lakin saatuani olin jopa lehtijutussa maininnut, että liikunnasta ei ole ammatiksi. Onneksi olin väärässä! Armeijavuoteni lopulla päätin kuitenkin hakea opiskelemaan liikunnanohjaajaksi Lapin AMKiin (silloiseen Rovaniemen ammattikorkeakouluun). Pääsykokeet olivat mielenkiintoiset, mutta opiskelupaikka jäi 1,5 pisteestä kiinni. Yhtenä päivänä sain kuitenkin kirjeen, että pääsin sittenkin kouluun seitsemänneltä varasijalta. Silloin alkoi hirveällä kiireellä asunnon etsiminen Rovaniemeltä.

Opiskeluaikaa ei mielestäni turhaan tituleerata ihmisen parhaaksi ajaksi, sillä sitä se oli. Olin tiedon ytimessä ja koko opiskeluporukka oli menossa samaa tavoitetta kohti eli valmistumista! Se sai aikaan hyvän yhteishengen. Pidin opiskelusta ryhmässä, koska monta päätä saa käsiteltyä yhtä asiaa niin monelta eri kantilta.

Työharjoitteluja suoritin yrityksissä perehtymällä lasten leirien suunnitteluun sekä toteutukseen. Muita harjoitteluja suoritin sitten koulun ohella. Valmennusvuotena (3. vuosi) sain upean pyöräilijäpojan valmennukseeni, opimme paljon toisiltamme.

Tykkäsin kyllä Rovaniemestä kaupunkina ja itseasiassa paras muistoni on varmaankin pyöräilijäpojan kanssa valmisteltu cyclocross rata ja sen avulla SM -kisoihin valmistautuminen. Toki myös monet opiskeluporukan kanssa yhdessä vietetyt hetket esim. 35 henkilön voimin jääkiekon MM-finaalin katsominen 41 neliön kaksiossa, jonka Suomi vielä voitti!

Halusin valmistumisen jälkeen työllistyä johonkin liikunta-alan hankkeeseen. Vielä en kuitenkaan ole sellaiseen työllistynyt vaan olen toiminut uimavalvojana/opettajana, Saarijärven Pullistuksen junioripäällikkönä ja nyt yli 2 vuotta yksityisyrittäjänä. Vaikka 22-vuotiaana yrittäjyysopintojen aikana ajattelinkin, että "Minusta ei ainakaan koskaan tule yrittäjää."

Toisin kävi ja nyt työskentelen siis itseni pomona ja pyöritän Kittilässä kuntosalia nimeltä Aslakin liike. Saan tehdä juuri niitä töitä mitä haluan. Olin ajautua jo burn outin partaalle palattuani 2015 Kittilään Saarijärveltä ja tehdessäni välillä jopa kolmea eri työtä. Päätin lopulta, että joko heitän yrityshommat kokonaan pois tai jatkaa niitä täysiä. Ja täysiä jatkoin, jota en ole katunut. Pidän kesäisin juoksu- ja kävelykouluja sekä triathlonkoulua. Lopun ajan käytän homman kehittämiseen ja ihmisten valmennukseen.


- Juuso Laitinen, liikunnanohjaaja