kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Projektien kautta työelämään

Projektien kautta työelämäänKoulutusohjelma sisältää matemaattisia aineita, lujuuslaskentaa, fysiikkaa. Lisäksi siihen kuuluu tuotteiden suunnittelua sekä mallinnusta eri mallinnusohjelmilla.

karuselli_tekun_opiskelija_Juho Jakku.jpg

Alussa oli paljon luentoja, tavallisia kursseja läksyineen. Loppua kohden opetus on muuttunut enemmän projektipainotteisemmaksi. Yleensä projektit ovat työelämästä tulleita, oikean pohjan omaavia tehtäviä. Niitä ei ole keksitty pelkästään opetusta varten, vaan ovat juurikin sellaisia projekteja ja tehtäviä joita työelämässä joudutaan tekemään. Mielestäni tämä on erittäin hyvää koulutusta ja valmistautumista työelämän tehtäviin. Harjoitellaan, kuinka projektissa toimitaan ja mitä siinä tulee tehdä. 

Parasta opinnoissa on ehdottomasti mielekkäät projektit. Ne ovat auttaneet suhteuttamaan, millaista on olla työelämässä mukana valmistumisen jälkeen. Myös aina saatavilla oleva opettajien apu ja opastus on ollut erittäin suuressa asemassa opiskelujen aikana.

Ala antaa erittäin hyvän pohjan kaikkiin teollisuuden insinööritehtäviin. Ei ole oikeastaan mitään tehdasta mihin et voisi mennä töihin tällä koulutusalalla. Lisäksi tehtävät asiat ovat mielenkiintoisia, sekä niissä pääsee toteuttamaan itseänsä, esimerkiksi suunnittelussa ja uusien asioiden ja keksintöjen kehittämisessä.

Kemi on suhteellisen pieni paikkakunta. Täällä opiskelijapiirit ovat pieniä, mikä edesauttaa opiskelijoiden sosiaalista verkostoitumista. Tämä on erittäin hyvä asia, sillä tämän hetken opiskelijatoverit voivat olla tulevaisuudessa työnantajiasi, työkavereita tai mahdollisia alaisia. Lisäksi pieni koulu sekä pieni opiskelijamäärä mahdollistavat paremman opetuslaadun sekä paremman tuen ja opastuksen opettajilta.

Työllistyminen ei enää ole itsestään selvä asia näinä aikoina, mutta mitä olen tutkimuksia seurannut, ainakin Lapin AMK Kemin yksiköstä valmistuneet koneinsinöörit ovat kovassa kysynnässä Suomessa. Valmistuneista lähes kaikki saavat työpaikan. Noin 90% valmistuneista työskentelee Lapissa ja loput 10% Pohjois-Pohjanmaalla. Tällä alueella suurimmat työllistäjät ovat paperi- ja terästeollisuus. Yleisimmin insinöörit työskentelevät asiantuntijoina projekteissa sekä suunnittelutoimistoissa.

- Juho Jakku, konetekniikan insinööriopiskelija