kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Parasta opinnoissa on monipuolisuus

Parasta opinnoissa on monipuolisuusAlksi Helama filtteröity.jpg
Valitsin IT-tradenomin opinnot, koska koin kiinnostusta liiketaloutta sekä tietojenkäsittelyä kohtaan, Tornion koulutusohjelmassa yhdistyvät molemmat. Ennen AMK-opintojen aloittamista valmistuin ylioppilaaksi, joten en ollut aiemmin opiskellut mitään tähän alaan liittyvää, mutta koin mielenkiintoa tätä alaa kohtaan, koska olen kiinnostunut digitaalisesta maailmasta ja liiketaloudesta.

Päädyin opiskelemaan Lapin AMKiin, koska halusin opiskella Pohjois-Suomessa. Muutin Tornioon opiskelemaan Oulusta, koska se oli lähellä kotipaikkakuntaani. Mielestäni Tornio on mukavalla paikalla lähellä rajaa ja opiskelu täällä on mukavaa, koska pienemmällä kampuksella opettajat ja opiskelijat tuntevat toisensa paremmin, joka myös vaikuttaa paljon opetuksen laatuun. Kansainvälisyys on myös erittäin tärkeää ja se tuo kampuksellemme monipuolisuutta, jossa pääsee työskentelemään eri kulttuurien kanssa ja mahdollisesti löytää uusia kavereita maailmalta.

Opiskelu on tähän asti sisältänyt hyvin mielenkiintoisia aiheita ja olemme päässeet tekemään paljon projekteja ryhmissä. Olemme käyneet läpi mm. paljon businessmalleja, asiakaskokemukseen liittyviä opintoja sekä digitaalisen liiketoiminnan uusia menetelmiä ja sitä, millä tavalla digitaalisuus kehittyy jatkuvasti tulevaisuudessa, miten siihen parhaiten sopeutuu ja kuinka digitaalinen maailma vaikuttaa liiketalouteen. Opinnoissa on tähän mennessä ollut parasta jatkuva vaihtelu opetuksessa ja eri aiheet. Viikkomme opintojen parissa koostuvat paljolti siitä, että aamuisin meillä on luentoja ja iltapäivisin sekä omalla ajalla me teemme ryhmissä projekteja.

Esimerkiksi yhdellä kurssilla teimme taustatutkimusta koulumme kehittämälle applikaatiolle nimeltä Tornio Atlas. Siihen liittyen teimme haastatteluja Rajalla kauppakeskuksessa, jonka jälkeen kävimme läpi tuloksia ja suunnittelimme kehitysideoita applikaatiolle. Asiakas/ käyttäjäkokemuksien ymmärtäminen ja kehittäminen on ollut mielestäni erittäin mielenkiintoista. Opimme kurssin aikana kuinka tärkeä asiakas/ käyttäjäkokemukset ovat digitaaliselle liiketoiminnalle. Mielestäni on erittäin mielenkiintoista oppia, kuinka internetissä voi käyttää erilaisia digitaalisia ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseksi.

Koulu sijaitsee hyvällä paikalla lähellä keskustaa, tilat tarjoavat mahdollisuuksia vaihtelevalle opiskelulle ja ympäristö kampuksen alueella on sopivan vilkasta. Yleensä teemme projekteja koulun tiloissa, jolloin me varaamme luokkia tai työskentelyhuoneita käyttöömme. Koulun tilat ovat olleet sopivia työskentelylle ja olemme päässeet käyttämään eri työkaluja opiskeluun esimerkiksi Smart-Set virtuaaliympäristöä.

Työllistymismahdollisuuksia IT-tradenomilla on monia digitaalisen liiketoimintaan liittyen, esimerkiksi perinteisiin liiketoiminnan aloihin liittyen, mutta myös esimerkiksi startup-yrityksiin, joissa tarvitaan innovatiivisia tapoja käyttää digitaalisia mahdollisuuksia. Olemme käyneet opinnoissa laajasti läpi digitaalista liiketoimintaa ja tehneet paljon projekteja ja uskon, että oppimaamme informaatiota voi tulevaisuudessa soveltaa moneen eri alaan.

Suosittelisin Lapin AMKia opiskelupaikaksi, koska Lapin AMK tarjoaa hyvin mahdollisuuksia eri aloille, ja myös monipuolisuus näkyy opinnoissa sekä opiskelupaikoissa. Lisäksi täällä on mukava opiskeluympäristö ja opiskelijayhteisöt tuovat mukavuutta opiskeluun. Opiskelijayhteisöjen kautta löytää varmasti paljon mielenkiintoisia kokemuksia, mitkä puolestaan rikastavat oppimista ja viihtymistä Lapin AMKissa. IT-tradenomin opintoja suosittelisin digitaalisuudesta kiinnostuneille ihmisille mainitsemani monipuolisen ja mielenkiintoisen opetuksen vuoksi.

- Aleksi Helama, IT-tradenomiopiskelija