kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Paljon erilaisia osa-alueita joihin syventyä

Paljon erilaisia osa-alueita joihin syventyäHakeuduin opiskelemaan tieto- ja viestintätekniikan puolelle Lapin ammattikorkeakouluun, koska olen kiinnostunut tietotekniikasta. Mielestäni tietotekniikan puolella on myös laaja kirjo erilaisia osa-alueita mihin syventyä. Olen kotoisin Rovaniemeltä, joten tänne opiskelemaan jääminen tuntui luonnollisesta ja oma tukiverkko löytyy täältä myös.

haastattelukuva_Petra Niemi.jpgKoulussa olemme käyneet läpi koodauksen puolelta esimerkiksi c++, c#, python, java, html ja php ohjelmointikieliä. Testauksen perusteet kuuluvat myös opintosuunnitelmaan, siinä opetetaan esimerkiksi dokumentin läpikäyntiä, miten testauksia tehdään ja miksi testaus on tuotekehittelyn kannalta tärkeää. Opintojen alussa käydään läpi perusteita ja koulun edetessä syvennytään yhä pienempiin osa-alueisiin.

Meillä kävi myös Itävallasta opettaja vierailulla, ja hän kertoi meille tietoturvan ja testauksen tärkeydestä. Hän piti ensimmäisenä päivänä luennon ja seuraavat päivät teimme käytännön tehtäviä.

Uusimman OPS:in myötä omia suuntautumisvaihtoehtoja ei ole, mutta omilla kurssivalinnoilla pystyy hyvin syventymään asioihin, joista itse on kiinnostunut ja jonka parissa mahdollisesti haluaa myöhemmin työelämässä olla tekemisissä. Teemme kursseilla projekteja, raportteja ja oppimispäiväkirjoja, koska niitä tehdään paljon myös työelämässä. Luennoilla opetettu teoria ja käytännön harjoittelut menevät mielestäni käsi kädessä, ja molempia on opiskelun aikana riittävä määrä. Itselleni tähän asti mielenkiintoisin asia on ollut sulautetut järjestelmät ja se voisi olla se juttu, jonka parissa voisin valmistumisen jälkeen työskennellä.

Tieto- ja viestintätekniikan puolelta voi muun muassa työllistyä pelialan, koodauksen, ohjelmistotekniikan, johdon- ja asiantuntijatehtäviin, mittariston suunnitteluun, intranetien ylläpitoon, 3D-mallinnukseen ja tietoturva puolelle. Lisäksi erilaiset komponenttivalmistajat työllistävät yleensä hyvin ja suomalaista tietotekniikkaosaamista arvostetaan maailmalla. Näen työllisyysnäkymät siis hyvänä.

 - Petra Niemi, Tieto- ja viestintätekniikan opiskelija