kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Opitun teorian soveltaminen käytäntöön tuo opintoihin mielekkyyttä

Opitun teorian soveltaminen käytäntöön tuo opintoihin mielekkyyttäojaniemi eemeli (filtteröity).JPG
Ennen kuin tulin Lapin AMKiin, opiskelin ammattilukiossa puualaa, ja valmistuin puusepäksi. Rakennus – ja yhdyskuntatekniikan opinnot kiinnostivat, sillä opinnot vaikuttivat mielenkiintoisilta ja halusin ehdottomasti jäädä opiskelemaan Rovaniemelle.

Rovaniemi on kaupunkina sopivan kokoinen ja ihmisiä ei ole liikaa eikä liian vähän. Täällä kaikki tarvittava löytyy läheltä ja opiskelijaelämä on vilkasta. Opintojen ulkopuolella Rovaniemi tarjoaa myös monipuolisesti tekemistä ja aktiviteetteja sekä paljon nähtävää. Näistä syistä en halunnut muuttaa muualle opiskelemaan, vaan olen viihtynyt hyvin kotikaupungissani.

Koen, että Lapin AMK on opiskeluympäristönä myös sopivan kokoinen, sillä yksilöllisen avunsaaminen opettajilta on helppoa, mikäli sille on tarvetta. Rantavitikan kampus, jossa rakennustekniikan opiskelijat opiskelevat on mielestäni viihtyisä ja täältä löytyy hyvin tiloja niin luennoille kuin käytännön laboratorioharjoituksille, mutta myös itsenäistä työskentelyä varten. 

Opiskelen nyt toista vuotta rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa ja suuntaudun opinnoissa infra- ja kaivostekniikkaan. Opiskelu on ollut tähän asti sopivan haastavaa ja vaatinut paljon omaa ajattelua sekä työtä. Opinnot sisältävät mm. matematiikkaa ja fysiikkaa, sekä paljon teoriaopintoja, mutta vastapainoksi myös paljon käytännönharjoituksia, kuten laboratoriotöitä Lapin AMKin oppimisympäristöissä. Lapin AMKin tarjoamaan rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutukseen kuuluu myös erikoisuutena lumirakentamisen kurssi, jossa toteutetaan talvisin erilaisia rakennelmia kampuksen ympäristöön, tällaista kurssia ei ole muissa AMKeissa.

Opinnot koostuvat yleisesti luennoista, harjoitus- ja projektitöistä sekä käytännönharjoituksista, esimerkiksi sillä mainitsemallani lumirakentamisen kurssilla teimme lumesta erilaisia rakennelmia kampuksemme pihalle, kuten kupoleja. Parasta tähänastisissa opinnoissa on mielestäni ollut työharjoittelu, koska työmaalla pääsee itse soveltamaan opittua teoriaa käytäntöön. 

Olen opintojen aikana työskennellyt alani työtehtävissä Destialla kesätöissä, sekä suoritin harjoittelun siellä samalla. Valmistumisen jälkeen voin työskennellä esimerkiksi infrarakennusalan työnjohdossa, mutta myös monessa muussa paikassa. Tarkoitukseni olisi valmistumisen jälkeen työllistyä johonkin infra–alan yritykseen, mutta haluaisin kuitenkin jäädä töihin Lappiin. Opinnot antavat hyvät eväät työelämää varten, niin Lappiin, kuin muuallekin. Suosittelen alani opintoja kaikille rakentamisesta kiinnostuneille.

- Eemeli Ojaniemi, rakennus –ja yhdyskuntatekniikan insinööriopiskelija