kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Opiskeluelämä on antoisaa aikaa

Opiskeluelämä on antoisaa aikaafiltteri Anna Rajala (1).JPG
Jos matkailu, majoitus- ja ravitsemispalvelut ja ihmisläheisyys kiinnostavat, olet hakemassa oikeaan paikkaan.

Olen toisen vuoden restonomiopiskelija Lapin ammattikorkeakoulusta. Olen valmistunut vuonna 2013 ylioppilaaksi ja ravintolakokiksi. Valmistumiseni jälkeen työskentelin ravintola-alalla parin vuoden ajan, kunnes kaipasin muutosta perusarkeeni. Lähdin au-pairiksi Australiaan, josta monta kokemusta rikkaampana ja hyvän englannin kielen taidon omaavana palasin keväällä 2015. Koska takana oli pari välivuotta opiskeluista, päätin hakea opiskelemaan Lapin AMKiin Rovaniemelle.

Restonomiopinnot yhdistivät hyvin oman osaamiseni sekä kiinnostukseni matkailua kohtaan. Rovaniemi paikkana oli minulle jo ennestään tuttu ja se onkin osoittautunut todella mukavaksi paikaksi opiskella. Välimatkat täällä ovat todella lyhyet, jotka taittaa hetkessä kävellen tai pyörällä.

Ensimmäinen vuosi sisälsi alaan tutustumista. Kenttäjakso, yritysvierailut sekä useat ryhmätehtävät lisäsivät tietoutta alaa kohtaan sekä avasivat meille opiskelijoille tietämystä Lapin matkailusta. Nyt toisena vuonna valitsimme omat suuntautumisemme opintoihin. Itse suuntaudun konseptointiin, jossa tutustumme esimerkiksi yritysten tarinoihin, identiteetteihin sekä siihen kuinka itse konsepti syntyy. Lisäksi olen tänä keväänä mukana RESTO 2017 -tietotaitokilpailussa yhdessä kolmen muun opiskelukaverini kanssa. Kilpailu antaa valmiuksia työelämään ja auttaa verkostoitumaan.

Tavoitteena minulla on valmistua keväällä 2018. Koska työkokemusta on vuosien saatossa kertynyt, voin esimerkiksi hyväksilukea perusharjoittelun, jolloin valmistumiseni koulusta aikaistuu. Opiskeluelämä, jota parhaillaan vietän, on antoisaa aikaa. Se mitä valmistetumiseni jälkeen teen on epäselvää, ehkäpä opiskelen lisää tai lähden työskentelemään ulkomaille. Kaikki on avoinna.

Sinulle joka harkitset hakemista Lapin ammattikorkeakouluun ja juuri restonomiksi, toivotan onnea kevään yhteishakuun ja nostan peukkua hyvälle valinnalle.


- Emma Rajala, restonomiopiskelija