kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Opiskelu sosionomiksi on ollut kivaa ja kurssit todella mielenkiintoisia

Opiskelu sosionomiksi on ollut kivaa ja kurssit todella mielenkiintoisiaOpiskelijakertomus Roosa Myntti 2021 420x200.png
Olen aikaisemmalta koulutukseltani kokki ja tein pätkätöitä ravintola-alalla, mutta ei se ollut oma juttu. Tein muutaman vuoden ihan eri alan töitä, jolloin aloin pohtimaan, että haluan opiskella jotain, mikä tuntuu enemmän omalta.

Olen aina halunnut tehdä ihmisten kanssa töitä ja auttaa sellaisia ihmisiä, jotka eivät ehkä osaa pitää puoliaan tai muuten tarvitsee toista ihmistä omissa asioissaan. Tästä tuli mieleen hakea sosionomiksi.

Muutin Kemiin Oulusta, eli aika läheltä. Halusin hieman pienempään ammattikorkeakouluun, sillä kuulin kavereiltani, että pienemmässä koulussa opetus on yksilöllisempää sekä opettaja tuntee sinut ja sinä opettajat. Kemi opiskelukaupunkina on ihan kiva, pieni paikka, josta löytyy kaikki tarpeellinen. Kouluun ja keskustaan on lyhyt matka ja täällä on rauhallista asua. Lisäksi Kemin Sisäsatama on todella kaunis paikka etenkin kesällä. Kannattaa tulla Kemiin opiskelemaan, opettajat ja muu henkilökunta on todella ystävällisiä ja opetus täällä on laadukasta!

Opiskelu on ollut kivaa ja kurssit todella mielenkiintoisia! Tällä hetkellä, kun tätä kirjoitan, on meneillään mielenterveystyön ja monikulttuurisen työn kurssit, jotka ovat olleet mielenkiintoisia ja luennot ja tehtävät niihin liittyen monipuolisia. Sosiaalilainsäädännön kurssilla kivoja oli case-tehtävät, joissa saimme tarinan sosiaalitoimen asiakkaasta ja pohdimme ryhmissä mitä lainsäädäntöjä ammattilaisen täytyy ottaa huomioon työskennellessään. Nämä ovat olleet opettavaisia koska myös työelämässä tällaisia tapauksia voi tulla vastaan. Parasta opinnoissa on ollut ryhmätyöt, niistä saa laajemman näkökulman asioihin.

Sosionomin koulutuksella työkenttä on todella laaja, mutta voi työskennellä esimerkiksi varhaiskasvatuksessa ohjaajana tai koulussa kuraattorina. Valmistumisen jälkeen haluaisin työllistyä joko tänne Meri-Lapin alueelle tai sitten Ouluun mistä olen lähtöisin. Erityisesti koulukuraattorin homma kiinnostaisi.

Suosittelen hakemista Lapin AMKiin koska täällä kaikki auttaa toisiaan ja kurssit ovat monipuolisia ja mielenkiintoisia.

- Roosa Myntti, sosionomiopiskelija