kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Opiskelu on monipuolista ja innostavaa

Opiskelu on monipuolista ja innostavaaalex lundgren.jpg
Ennen opintojani Lapin ammattikorkeakoulussa opiskelin tietokoneanimaatiota ja pelejä ammattikoulussa, josta valmistuin graafisen suunnittelijan nimikkeellä. Päädyin valitsemaan kuvataiteen koulutusohjelman, koska olen aina kokenut taiteen omaksi jutukseni ja juuri tässä ohjelmassa pääsisi käymään läpi taiteen monia eri muotoja, eikä keskittyä pelkästään vain ja ainoastaan yhteen osa-alueeseen. Itseäni kiinnostaa eniten digitaalinen taide, joka olikin yksi tärkeä tekijä opiskelupaikkaa pohtiessani. On myös mielenkiintoista päästä kokeilemaan erilaisia tapoja itseni ilmaisuun. Aiemmin pelejä ja animaatiota opiskellessani keskityin paljon juurikin taiteelliseen puoleen ja pidin animoinnista.

Opiskelupaikkoja selaillessani huomasin Lapin ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelman ja se alkoi kiinnostaa minua heti, juurikin monipuolisuutensa takia. Myös Tornio paikkakuntana kiinnosti, koska ajatus muuttamisesta kauas tutusta kaupungista kiehtoi. Olin asunut koko elämäni Porissa, joten muutto Tornioon tuntui todella hyvältä eli tavallaan uudelta seikkailulta, johon tartuin mielelläni. Ja päätös on ollut oikea. Tornio tuntui aluksi pieneltä, mutta vieressä oleva Ruotsin raja laajentaa keskustan aluetta paljon. Myös kaikki tarvittavat kaupat ja palvelut ovat lähellä ja paikasta paikkaan on helppo kävellä.

Kampuksen opiskelijayhteisö on tiivis ja lämmin, joten on helppoa olla oma itsensä. Oppilaita tulee ympäri Suomea ja koulun henkeä rikastuttavat myös vaihto-oppilaat. Yhteistä menoa ja tapahtumia järjestetään jonkin verran, mutta myös vapaa-ajalla on kiva viettää aikaa luokkalaisten kanssa. Menoa ja meininkiä löytyy, opiskelijoille löytyy myös hyviä illanviettopaikkoja.

Opiskelu on ollut hyvin monipuolista ja innostavaa. Haasteita on ollut, mutta niihin on saanut aina tarvittavan avun ja ohjauksen, myös omilta opiskelukavereilta on voinut kysyä apua ja neuvoja. Tuntuu hyvältä seurata omaa ja myös muiden luokkalaisten kehitystä, myös omaa tekemistä inspiroi muiden taitavien ihmisten ympäröitynä oleminen. Vapaa-aikaa jää koulutehtävistä hyvin, toki se on myös itsestä kiinni. Olemme käyneet läpi perinteistä taidetta, valokuvausta ja 3D mallinnusta. Seuraavaksi edessä on animaatio ja sen ympärille kuuluvat asiat. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja sisältää paljon erilaisia harjoituksia ja projekteja.

Ensimmäisenä vuonna järjestimme koko luokan kesken oman taidenäyttelyn, jonka järjestämisestä vastasimme suurimmilta osin itse. Tämän lukukauden aikana teimme 3D projektin yhteydessä yhteistyötä Levillä sijaitsevan Tonttulan kanssa, jonne 3D mallinsimme ja tulostimme figuureja, jotka perustuivat Tonttulan omiin hahmoihin. Projekteissa kaikilla on pysynyt hyvä yhteishenki ja halu tehdä parhaansa, se on tuntunut myös itsestä hyvältä.

Työelämästä keskustellaan paljon opintojen aikana ja opiskelijoita pyritään valmentamaan hyvin tulevaisuutta ajatellen opiskelujen aikana. Olemme keskustelleet juurikin yrittäjänä toimimisesta, tekijänoikeuksista yms. Valmistumisen jälkeen olen itse ajatellut hakea vielä yliopistoon suorittamaan maisterin tutkintoa, joten voisin hyvinkin valmistumisen jälkeen vielä jäädä Lappiin!

Suosittelen Lapin ammattikorkeakoulua, koska täällä opetus on hyvälaatuista ja monipuolista. Myös laitteet ja tarvikkeet ovat loistavia ja niitä on riittämiin. Yhteisö on tiivis ja hyväksyvä, olen tavannut monia samanhenkisiä ihmisiä kuin itse olen, jotka tekevät opiskeluajastani ikimuistoista. Jos kuvataide kiinnostaa muttet ole vielä varma mikä sen osa-alueista, on Lapin ammattikorkean kuvataide koulutusohjelmana juuri sopiva, täällä pääsee kokeilemaan ja löytämään oman juttunsa, jossa kehittää itseään.

Valmistumisen jälkeen työllistymisen kenttä on hyvinkin laaja. Voi toimia yrittäjänä esimerkiksi valokuvaajana, kuvittajana, graafisena suunnittelijana. Opintoja voi myös jatkaa esimerkiksi yliopistossa suorittamalla maisterin tutkinnon ja siitä eteenpäin.

Suosittelen Lappia opiskelupaikaksi rentojen ihmisten, hyvän koulutuksen ja kauniin luonnon takia!

Alex Lundgren, kuvataiteenopiskelija