kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Opiskelu koulussa oli todella mukavaa ja motivoivaa!

Opiskelu koulussa oli todella mukavaa ja motivoivaa!18035715_10211035810225145_1784797119_n.jpg
Liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelmassa opiskelu on antanut niin paljon hyviä muistoja, että yksittäisiä parhaita ei osaa enää edes poimia.

Hain liikunnanohjaajaksi Lapin AMKiin koska tämä tuntui minusta lukion jälkeen itselleni sopivimmalta ammatilta, sekä tiesin että haluan työskennellä liikunnan ja urheilun parissa. Sotkamosta kotoisin olevana en halunnut Kajaaniin tai Vierumäelle opiskelemaan, niinpä ennestään tuntematon Rovaniemi tuntui jotenkin eksoottiselta valinnalta.

Opiskelu koulussa oli todella mukavaa ja motivoivaa, sekä välillä myös hyvin haastavaa. Vaikka välillä opiskelu tuntui rankalta, niin tiesin sen valmistavan parhaiten työelämään ja sen haasteisiin. Erityistä hyvää oli, että opiskellessa sai käyttää Lapin Urheiluopiston loistavia tiloja myös omaan harjoitteluun.

Olen ollut työharjoittelussa Trainer4you:lla, Vuokatin urheiluopistolla ja saanut osan harjoitteluista hyväksiluetuksi aikaisemmalla työkokemuksella muun muassa parkourin ohjaamisen ja liikunta-alueiden suunnittelun vuoksi. Harjoittelu oli oiva tapa tutustua erilaisiin työympäristöihin ja liikunta-alan erilaisiin yrityksiin/organisaatioihin. Ne auttoivat minua ymmärtämään, minkälaisesta liikunnanohjaajan työstä pidän ja mitä oikeasti haluan tehdä.

Talven pimeydestä huolimatta Rovaniemellä on erittäin avoin ja mukava ilmapiiri.

Liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelmassa opiskelu on antanut niin paljon hyviä muistoja, että yksittäisiä parhaita ei osaa enää edes poimia.

Ennen valmistumista olin jo saanut työpaikan Rollohallista, jota pääsin jo alusta alkaen suunnittelemaan ja jossa työskentelen edelleen. Valmistumisen jälkeen olenkin pääasiassa työskennellyt Rollohallissa ja tehnyt muutamia satunnaisia parkourin opetuskeikkoja.

Tutkinto on valmistanut minua hyvin työelämän vaatimuksiin, mutta jos töitä haluaa saada, pitää itse tehdä paljon töitä sen eteen myös vapaa-ajalla koulun ja harrastusten ohella. Töiden saamisessa on etu, jos on jo erikoistunut johonkin tiettyyn osa-alueeseen.


Ville Lotvonen, Liikunnanohjaaja