kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Opiskelijayhdistystoiminta valmistelee työelämää varten

Opiskelijayhdistystoiminta valmistelee työelämää varten

19.4.2021Tourism 161120 PKuha 58 (1).jpg
Miksi opiskelijat lähtevät mukaan yhdistystoimintaan? Mitä luottamustehtävissä mukana oleminen tarkoittaa?

Onko yhdistyskokemuksesta hyötyä työelämän kannalta?

Itse sain vastauksia näihin kysymyksiin, kun lähdin mukaan oman alani opiskelijayhdistyksen RetRon hallitukseen. Olen ollut mukana vuodesta 2020 lähtien, ja tämä on toinen kauteni hallituksessa. Lähdin toimintaan mukaan samasta syystä kuin moni muukin, tarkoituksena tutustua uusiin ihmisiin ja hankkia uusia kokemuksia. Pian huomasin, että yhdistystoiminnassa on kyse paljon muustakin, kuin opiskelijatapahtumien järjestämisestä ja haalarien myymisestä. Hallituksen kesken olemme kuin työtiimi, jossa jokaisella on oma vastuualue, ja tiimin kesken kommunikoimme ja sovimme toteutettavista asioista. Ihan niin kuin työelämässäkin on tapana.

Yhdessä hallituksen kesken ajamme restonomiopiskelijoiden etuja. Pidämme huolen opiskelijoiden edunvalvonnasta, jotta opiskeluaika olisi mukavaa ja eteen tulevat ongelmatilanteet selvitettäisiin. Tahdomme luoda yhteisöllisyyttä opiskelijoidemme välille.

Vuorovaikutustaidot ovat yksi tärkeimmistä tulevaisuuden työelämän osaamistarpeista, ja yhdistystoiminnassa ne ovat kehittyneet monella tapaa. Kokouksissa neuvottelemme yhdessä sovittavista asioista, ja työelämän edustajien kanssa erilaisista eduista opiskelijoillemme. Omia mielipiteitä esille tuodessa ja opiskelijoille puhuessa harjaantuvat esiintymistaidot. Kokoustekniikan ja yhdistyslain tuntemus ovat myös todella hyödyllisiä taitoja tulevaisuutta ajatellen. Paras osuus on kuitenkin verkostoituminen! Verkostoitumista ei tapahdu pelkästään oman alan ja ammattikorkeakoulun sisällä, sillä yhteistyötä tehdään myös muiden sidosryhmien kanssa. Minä pääsin esimerkiksi viime keväänä kattojärjestömme SUREO:n järjestämään Meet & Greet -tapahtumaan, jossa tutustuin myös muihin Suomen restonomiyhdistysten toimijoihin. Opiskelijayhdistystoiminta on hauska tapa verkostoitua samanhenkisten opiskelijoiden kanssa, ja hankkia työelämässä tarvittavia taitoja jo opiskeluiden aikana. Suosittelen lähtemään mukaan oman yhdistyksen toimintaan, mikäli olet yhtään kiinnostunut.

Hanna Hautajärvi, restonomiopiskelija