kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Opintojen kautta monipuolisempiin työtehtäviin

Opintojen kautta monipuolisempiin työtehtäviinOlen maanmittaustekniikan aikuisopiskelija monimuoto-opinnoissa ja maanmittauslaitoksella töissä kartanpiirtäjänä. Insinööriopinnot antavat nykyisiin työtehtäviin vaihtelevuutta ja mahdollisuuden valmistumisen jälkeen myös vaativampiin työtehtäviin. Työnantaja on myös kannustanut moniosaamiseen ja maanmittaustekniikan opintoihin. Opinnot ovat tukeneet hyvin työtehtäviä Maanmittauslaitoksella.

karuselli_WP_20140315_006_Kanerva.jpgOpintoja pystyy suorittamaan omaan tahtiin. Opinnot ovat monipuoliset ja positiivista on, että myös muilta aloilta pystyy suorittamaan opintoja, esim. rakennustekniikkaa, oman mielenkiinnon ja kiinnostuksen mukaan. Opintoja on valittavana siis laaja valikoima. Opinnot toteutetaan verkko-opintoina, lisäksi lähijaksoja on kolme kertaa lukukaudessa. Verkkoluentoja on 2-4 iltana viikossa. Verkko-opinnot tuovat joustavuutta opintoihin, joten opintoja voi suorittaa oman tahdin mukaan ja ne mahdollistavat hyvin työn ohessa opiskelun.

Opinnoissa on projektitöitä ja erilaisia mittausharjoituksia. Olenkin päässyt ensimmäistä kertaa projekteihin mukaan ja opintojen kautta projektityöskentelytaidot ovat kehittyneet. Projektiopinnot ovat hyviä, sillä niiden kautta työelämä on lähellä opintoja ja sitä kautta opinnot antavat hyvän pohjan työelämään.

Opintojen suoritustapana verkko-opinnot ovat olleet hyvät, opettajat ovat myöskin olleet tosi mukavia ja joustaneet tilanteiden mukaan: omaan tahtiin saa suorittaa opintoja, oman elämäntilanteen mukaan. Myöskin lähijaksoja on juuri sopivasti (3krt/lukukaudessa). Opiskelumuoto ja verkko-opinnot sopivat työn oheen ja opiskelu on ollut mukavaa hyvässä porukassa.

Opinnot antavat monipuolisuutta työelämään: työtehtävät muuttuvat tutkinnon kautta monipuolisimmiksi. Työnkuva maanmittaustekniikan insinöörillä on hyvin laaja: voi tehdä erilaisia mittaustöitä esimerkiksi kaivoksissa, voi työskennellä kaavoitus suunnittelun parissa, tehdä maanmittaustoimituksia maanmittauslaitoksella, voi toimia sekä yksityisellä että julkisella sektorilla, voi työllistyä paikkatietopuolelle, voi tehdä sisä- tai ulkotöitä tai molempia.

Myös kehittämis- ja asiantuntijatehtäviin työllistytään. Työllistymismahdollisuudet näyttävät eläköitymisen kautta hyviltä. Myös jo opintojen aikana on hyvä mahdollisuus työllistyä alalle kesätyöntekijöiksi, esimerkiksi Maanmittauslaitokselle otetaan kesätyöntekijöitä ja myöskin harjoittelijoita.

 

- Tarja Kanervo, maanmittaustekniikan opiskelija