kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Opinnot antavat hyvät eväät työelämään

Opinnot antavat hyvät eväät työelämäänpeter räsänen.jpg
Valmistuin Etelä-Kymenlaakson ammattiopistosta (Ekamista) automaatioasentajaksi. Hain opiskelemaan sähkö- ja automaatiotekniikkaa Lapin AMKiin, sillä se oli hyvä jatkumo jo aikaisempaan koulutukseen.

Muutin Kotkasta Kemiin, koska halusin kokea jotakin uutta ja lähteä reilusti ulos omalta mukavuusalueelta ja haastaa itseäni muuttamalla 700 kilometrin päähän lähimmästä sukulaisesta tai tutusta. Kemi on hyvin rauhallinen ja yhteisöltään tiivis ja lämmin paikka opiskella, täällä on myös hyvät työllisyysmahdollisuudet. Kaiken kaikkiaan Lappi on mahtava paikka täynnä mahtavia ihmisiä.

Insinööriopiskelu koostuu paljolti projekteista sekä luennoista. Kurssit ovat pitäneet sisällään matematiikka, luonnontieteitä sekä sähkötekniikkaa. Mieleenpainuvin kurssi oli CAD projekti, koska siinä pääsi ryhmässä suunnittelemaan kerrostalon sähköjä. Opinnoissa parasta on ollut uuden oppiminen, automaatiojärjestelmien oppiminen ja mahtavien ihmisten tapaaminen. Harjoittelut suoritetaan kesätyön yhteydessä.

Valmistumisen jälkeen haluaisin työskennellä esimiestehtävissä tai suunnittelussa. Opintojen aikana olen työskennellyt Outokummulla nauhakelainharjoittelijana. Olemme muun muassa suunnitelleet vaihtoehtoisia energialähteitä kaukolämpölaitokseen, joten työelämä on läsnä opintojen aikana. Opinnot ovat antaneet erinomaiset eväät työelämään. Koen olevani valmis tekemään niitä töitä mihin olen kouluttautunut.

Suosittelen Lapin AMKia opiskelupaikaksi, koska siellä on lämmin, läheinen ja rauhallinen oppimisympäristö. Sähkötekniikka on tulevaisuuden ala ja erittäin mielenkiintoinen aihe, tästä syystä suosittelen opintoja muille. Lappi on hyvin erilainen paikka asua ja ihmiset täällä ovat jotakin aivan parasta! Lähellä oleva luonto luo mahtavan mahdollisuuden rentoutua opiskelun ohella.

Peter Räsänen, sähkö- ja automaatiotekniikaninsiööriopiskelija