kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Opinnoissa parasta on yhteisöllisyys ja mahtavat opiskelukaverit

Opinnoissa parasta on yhteisöllisyys ja mahtavat opiskelukaveritOpiskelijatarina Juulia Liuski 2021 420x200.png
Olen valmistunut Haukiputaan Lukiosta. Meillä oli Haukiputaan lukiolla esittäytymässä Lapin AMK, josta innostuin ja halusin päästä tähän kouluun. Hain ensin opiskelemaan fysioterapiaa, mutta jäin varasijalle. Sitten tutustuin sosionomikoulutukseen ja innostuin siitä ja hainkin opiskelemaan sosionomiksi. Halusin ihmisten kanssa tehtävää työtä, joten sosionomin koulutus kuulosti juurikin sopivalta alalta.

Muutin Oulusta Kemiin. Kemistä pääsee helposti ja nopeasti käymään esimerkiksi Rovaniemellä Lapin pääkaupungissa. Lumi on tärkeää talvella ja laskettelu mieluinen harrastus, joten pitkän talven ajan saa nauttia sekä lumesta, että siihen liittyvistä aktiviteeteistä. Talviaktiviteetit ovat lähellä ja esimerkiksi matkat laskettelukeskuksiin eivät ole pitkiä. Ihmiset ovat ystävällisiä ja mukavia ja palvelu Lapissa on hyvää.

Kemi on opiskelukaupunkina yhteisöllinen. Kampuksella näkee aina tuttuja ja oman sekä toisten alojen opiskelijoita oppii tuntemaan. Kaikki tarvittavat palvelut löytyvät, vuokrat ovat kohtuu hintaisia ja ihmiset sosiaalisia ja mukavia. Ihmiset pohjoisessa ovat mukavia ja suhteellisen pienen koulun vuoksi toiminta on opiskelijalähtöistä ja laadukasta. Lappiin tulee opiskelemaan ihmisiä ympäri Suomea.

Opiskelu on mielenkiintoista, sekä sellaista millaisen kuvan olin saanut Lapin AMKissa opiskelusta. Ensimmäinen vuosi oli yleisempiä opintoja sosionomin ammattiin esimerkiksi ammatillista osaamista sosiaalialan työssä ja nyt toisena vuonna olemme päässeet perehtymään esimerkiksi sosiaalityöhön ja sosiaalipedagogiikkaan, mielenterveystyöhön ja monikulttuuriseen työhön.

Meillä sosionomin työssä vuorovaikutustaidot ja sosiaaliset taidot ovat tärkeitä, joten teemme paljon ryhmä/paritöitä. Käytännön harjoituksista esimerkkinä hyvin toimii casetehtävät, joita olemme tehneet tunneilla. Luentoja on myös kivana vastapainona ryhmätöihin ja harjoittelua meillä oli heti ensimmäisenä vuonna 9 viikkoa. Harjoittelu oli jaettu kahteen osaan, olin itse ensimmäiset viisi viikkoa maahanmuuttotyössä ja seuraavat neljä viikkoa mielenterveyskuntoutujien yksikössä. Molemmat asiakasryhmät olivat minulle täysin uusia ja huomasin olevani oikealla alalla.

Lapin AMKissa on todella kattavasti satsattu oppimisympäristöihin joka alalla. Olin todella vaikuttunut, kun tulin opiskelemaan ja pääsimme tutustumaan oppimisympäristöihin. Olen tehnyt opiskelujen ohessa töitä kaupassa ja se on onnistunut todella hyvin. Opinnoissa lukujärjestykset ja aikataulut tulevat hyvissä ajoin, jolloin osaan ilmoittaa töihin, milloin olen käytettävissä ja kuinka paljon.

Opiskelen päiväopintoina, koska tällä hetkellä oma prioriteetti numero yksi on tämä koulu. Päiväopinnot ovat mahdollistaneet ilta/viikonloppu työskentelyn, sekä opiskelun paikan päällä luokkatilassa, joka oppimismuotona on minulle antoisin. Opinnoissa parasta on ehdottomasti yhteisöllisyys ja mahtavat opiskelukaverit, koska opiskelukaverit tukevat ja ovat osana jatkuvasti yhteistä opiskeluarkea. Opiskelu Lapin AMK:ssa on laadukasta ja meistä tulee ammattilaisia.

Sosionomina voin työllistyä kaikkien ikäryhmien kanssa, lasten- ja perheiden palveluissa, vanhus- ja vammaispalveluissa, mielenterveys- ja päihdetyössä tai maahanmuuttajien parissa. Tai vastaavasti esimerkiksi terveydenhuollossa tai Kelassa. Haluisin työskennellä aikuisten parissa ja parin vuoden työkokemuksen jälkeen haaveilen, että opiskelisin YAMK-tutkinnon tai jopa yliopistotutkinnon. Valmistumisen jälkeen haluisin pysyä Lapissa, mutta pidän kaikki vaihtoehdot avoimina.

- Juulia Liuski, sosionomiopiskelija