kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Opetus asiantuntevaa ja käytännönläheistä

Opetus asiantuntevaa ja käytännönläheistäHakeuduin opiskelemaan sähkö- ja automaatiotekniikkaa, koska olen aikaisemmalta koulutukseltani sähköasentaja, joten sähkötekniikan opinnot tuntuivat hyvältä vaihtoehdolta jatkaa vielä opiskelua.

Harri Tanhua.jpgMeillä opinnoissa on mm. matematiikkaa, fysiikkaa ja ammattiaineita sekä lisäksi yleishyödyllisiä aineita, joista on työelämässä paljon hyötyä, kuten kielet. Opinnot etenevät niin, että teoriaa ensin alkuun ja sitten sama tehdään käytännössä. Opinnoissani suuntaudun sähkövoimatekniikkaan.

Luentoja on paljon, ja niiden lisäksi laboratoriotunteja, joissa testataan käytännössä opiskeltuja asioita. Mielekkäintä ovat ne oppimistavat ja tunnit, joissa saa tehdä käytännön tasolla. Mielekkäintä opinnoissa on ollut juuri käytännön läheisyys. Minulla on jo jonkinlaisia suunnitelmia siitä, minkälaisia töitä haluan tehdä koulun jälkeen ja niitä juuri käydään opinnoissa läpi. Haluan työllistyä valmistumisen jälkeen esimiestehtäviin, linjastojen valvomiseen tai oman yrityksen perustaminen kiinnostaa myös. Voisin työllistyä myös verkkoyhtiöön tai muihin vastaaviin sähköalan tehtäviin.

Opetus sähkö- ja automaatiotekniikassa on asiantuntevaa ja tarpeeksi käytännön läheistä, jolloin mielenkiinto pysyy yllä ja samalla oppii paremmin. Opiskelu on mukavaa Kemin tekniikan yksikössä, koska koulu ei ole iso. Mielestäni sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriopinnot antavat hyvän valmiuden toimia esimiestehtävissä. Lisäksi koulutus antaa todella kattavasti tietoa sähköstä ja automaatiosta. Koulutusohjelma on mielenkiintoinen ja monipuolinen.

- Harri Tanhua, sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelija