kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / On ollut mukava huomata, että vähän jo varttuneempana opiskelumotivaatio on ollut hyvä

On ollut mukava huomata, että vähän jo varttuneempana opiskelumotivaatio on ollut hyväAntti Hillberg opiskelijatarina 400x300.jpg
Minä olen Antti rovaniemeläinen neljännen vuosikurssin metsätalousinsinööriopiskelija Lapin ammattikorkeakoulusta. Minun tarinani ei ehkä ole se kaikkein tyypillisin opiskelijakertomus. Tässäpä lyhyt versio siitä, miten olen päätynyt opiskelemaan metsäalaa Lapin ammattikorkeakouluun.

Hain opiskelemaan metsäalaa, koska aiemmassa ammatissani rakennusalalla epäpuhtauksien altistamana sairastuin krooniseen keuhkoputkentulehdukseen. Rakennusalan suhdanneherkkyyden vuoksi olin jossakin kohtaa työttömänä ja mietin siinä samalla, että eikö tässä joutilaana aikana voisi vaikka opiskella jotakin.

Hain opiskelemaan metsäalan perustutkintoon metsäenergiantuottajaksi Lapin ammattiopistoon ja pääsinkin opiskelemaan metsäalaa. Siitäpä tämä uranvaihdos oikeastaan lähti. Opiskelu Lapin ammattiopistossa (nyk. REDU) oli käytännönläheistä ja mielenkiintoista. Opettajat olivat päteviä oman alansa ammattilaisia. Vaikka suuntauduinkin perustutkinnossa lämpölaitospuolelle, huomasin aina tilaisuuden tullen vääntyväni metsuri- ja metsäpalvelujen tuottajiksi opiskelevien porukkaan.

Korkeakouluopintoja olin kypsytellyt jo jonkin aikaa. Ajattelin, että kouluun pääsee tai ei pääse. Minä pääsin. Vähän piti ennen pääsykoetta kertailla matematiikan saloja. Aloitin opinnot Lapin ammattikorkeakoulussa 2017 syksyllä ja alkutalvesta 2020 loppusuora häämöttää. Opiskelu on ollut antoisaa ja hyvin mielenkiintoista. Opiskelujeni alussa tuntui, että aivot ovat turvoksissa kaikesta siitä tietomäärästä, mitä ensimmäisinä viikkoina meille opetettiin. Tuntui, että täytyi opetella uudestaan oppimaan. Varmasti jokainen opiskelija muistelee lämmöllä kasvien nimien opiskelua latinaksi. Siitäkin selvittiin.

Metsäalan perustutkinnon suorittamisesta on ollut itselleni paljon hyötyä korkeakouluopinnoissa, Hyvä asenne ja halu oppia uusia asioita riittää. On ollut mukava huomata, että vähän jo varttuneempana opiskelumotivaatio on ollut hyvä. Oma innostus ja panostus auttavat asiassa kummasti. Välillä sitä mietti, mihin tätä kaikkea tietoa tarvitaan, mutta nyt loppusuoralla on ollut mielenkiintoista huomata, kuinka asiat nivoutuvat yhteen. Opiskelu metsätalousinsinööriksi antaa mielestäni valmiudet toimia hyvin erilaisissa tehtävissä niin metsäalalla kuin ym-päristöön liittyvissä asioissakin. Aika näyttää, mihin tästä vielä edetään.

Antti Hillberg, metsätalousinsinööriopiskelija, Rovaniemi