kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Myyntineuvottelijan sydän sykkii matkailulle

Myyntineuvottelijan sydän sykkii matkailulleLotta Lonka1.jpg
Viihdyin Degree programme in Tourism – tutkinnon parissa erinomaisesti. Nuoret ja kansainväliset luennoitsijat yhdessä kansainvälisen ilmapiirin kanssa eivät ainoastaan antaneet eliniän kestäviä ystäviä vaan myös motivaatiota, ymmärtämystä muita kulttuureja ja työskentelytapoja kohtaan sekä laajan kansainvälisen verkoston.

Nykyisellä työnantajalla olen työskennellyt kaikilla mahdollisilla osa-alueilla ja hypännyt aina apuun sinne, missä on tarvittu. Tänään olen osa vakituista myyntitiimiä, jossa pääsen kehittämään kansainvälisten matkailijoiden palveluita alueella. Rakastan työtäni, tiimimme on upea - ja pian on jälleen uusi sesonki ja pääsemme näkemään ja kuulemaan, mitä asiakkaat ovat mieltä aikaansaannoksistamme.


Myyntitiimin monipuoliset työtehtävät


Työskentelen myyntitiimissä ohjelmapalveluyritys Safarticassa Sales Managerina. Edessä on neljäs talvisesonki firmassa, jonka pienestä tiimistämme kaikki osallistuvat yrityksen päivittäiseen pyörittämiseen. Tänä talvena tulen tekemään ryhmämyyntiä, uusasiakashankintaa sekä muita myynnin ja markkinoinnin tehtäviä. Vastaan myös asiakaspalvelun laadusta sekä yritysyhteistyöstä paikallisten sidosryhmien ja alihankkijoiden kanssa.

Tyypillinen työpäivä alkaa sähköpostista, josta rakentuu työpäivän sisältö. Suunnittelemme tiimissä yhdessä työnjakoa sekä asiakkaille lähettämiemme tarjousten sisältöä sekä esimerkiksi markkinointikampanjoita. Osallistun myös asiakaspalvelun arkeen: ohjaan, koulutan ja rekrytoin tiimiimme lisää jäseniä ja autan ongelmatilanteissa. Parhaita ovat päivät, joissa on paljon sisältöä ja pääsee tapaamaan loppuasiakasta, oppaita ja ehkä itsekin pääsee kelkan kyytiin tai vierailemaan poro- ja huskytilallamme Raitolassa. Minulla on siellä oma nimikkohusky - pieni, energinen ja iloinen alaskanmalamuuttityttö nimeltä Lotta.

Uralleni on mahtunut monta eri yritystä, maata, maanosaa ja kaupunkia, mutta matkailualan työt ovat vetäneet aina puoleensa. Tein jo opiskeluaikana kaikkea mahdollista mistä sain rahaa ja kokemusta: istutin puita, siivosin mökkejä, pesin turistien sukkia, poimin omenoita, opastin tulivuorivaelluksia, järjestin häitä, myin bageleita, tonttuilin ja siivosin koalan kakkaa. Jokainen työ on vienyt minua aina eteenpäin ja opettanut omalta osaltaan joko elämästä tai matkailualasta. Asiakaspalvelutöistä siirryin vuoropäälliköksi, vuoropäälliköstä takatoimistoon myyntiin tai esimieheksi, ja esimiehestä markkinointivastaavaksi tai kohdepäälliköksi. Välillä aloitin reitin jälleen alusta, kun työnantaja matkan varrella vaihtui.


Opiskelu kansainvälisessä ilmapiirissä


Valmistuin Rovaniemen ammattikorkeakoulusta englanninkielisestä Degree Programme in Tourism – koulutusohjelmasta bacheloriksi ja myöhemmin Lapin ammattikorkeakoulusta Ylemmän ammattikorkeakoulun restonomiksi. Viihdyin Degree programme in Tourism – tutkinnon parissa erinomaisesti. Nuoret ja kansainväliset luennoitsijat yhdessä kansainvälisen ilmapiirin kanssa eivät ainoastaan antaneet eliniän kestäviä ystäviä vaan myös motivaatiota, ymmärtämystä muita kulttuureja ja työskentelytapoja kohtaan sekä laajan kansainvälisen verkoston.

Kansainvälisestä koulutusohjelmasta tuleekin pitää kiinni. Maailmalla ei enää pärjätä perinteisin opein ja jatkuvasti kansainvälistyvä Suomi tarvitsee maailmanlaajuisesti verkostoituneita nuoria. Uusi sukupolvi on astumassa työelämään, joka tulee muuttamaan myös työnantajien tavan toimia. Yrittäjäyhteistyö koulun ja paikallisten yritysten välillä valmentaa molempia osapuolia kohtaamaan tulevaisuuden haasteet ja ymmärtämään muutoksen tuoman hyödyn, myös taloudellisesti.

Mieleenpainuvimmat opiskelumuistot liittyvätkin kansainvälisenä tutorina toimimiseen ja kaikkiin niihin mökkireissuihin ja bileisiin, joita järjestimme opintojen välissä. Myös viimeisen vuoden, viime hetken, opintopisteiden keruumatka restonomien vuosittaiseen Resto-kisaan on muistoissa opintojen viimeisenä reissuna. Voitimme toisen sijan kansallisessa kilpailussa, joka silloin oli Rovaniemen ammattikorkeakoulun paras sijoitus. Saumattoman yhteistyön tuloksena vietimme upean viikonlopun Mikkelissä ja olemme olleet siitä saakka ystäviä.

- Lotta Lonka, Sales Manager, Safartica