kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Monipuolista opiskelua matkailun parissa

Monipuolista opiskelua matkailun parissaRestonomi 1.jpg
Restonomin opinnot ovat olleet mielenkiintoisia. Meillä on mielellään auttavat tutorit ja henkilökunta. Opiskelija ottaa vastuun opinnoistaan kokonaan itse ja motivaatiota on tärkeää pitää yllä, jotta pysyy matkassa.

Päätin jo lukion alussa, että pidän valmistuttuani välivuoden, koska halusin kartuttaa työkokemusta. En ollut täysin varma siitä, että mille alalle haluaisin lähteä tai mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä työkseni, joten välivuosi sopi minulle täydellisesti. Tarkoituksenani oli lähteä ulkomaille, mutta silloin minun olisi pitänyt jättää kotiin kaverit ja poikaystävä. Sain työtarjouksen ulkomailta, mutta päätin lopulta jäädä Rovaniemelle. Tein töitä koko välivuoden ajan, yhteensä kolmessa eri työpaikassa mikä oli ilman ammattia olevalle nuorelle erittäin hyvä suoritus nykyajan työllisyystilanteessa.

Talven ajan tein töitä paikallisessa ohjelmapalveluyrityksessä. Olin haaveillut kyseisestä työstä monta vuotta enkä harkinnut paikan vastaanottamista pitkään. Talven aikana huomasin, kuinka kiinnostunut matkailualasta oikeasti olin ja päätin hakea restonomikoulutukseen Lapin ammattikorkeakouluun. Pohdin koulupaikan vastaanottamista pitkän aikaa, koska arvelin alan töitä riittävän vähintään sesongin ajaksi riittävästi ilman koulutustakin. Onneksi eräs minua viisaampi kysyi minulta, että voinko saavuttaa haluamaani työtehtävää aikuisena ilman koulutusta. Päätin vastaanottaa koulupaikan. Paikkakunnan valitseminen oli minulle helppoa, sillä minulla ei ole kiire Rovaniemeltä pois. Täällä on työpaikka, kaverit ja koti. Tiedän, että sitten kun haluan maailmalle, ehdin sinne kyllä.

Restonomin opintojen alkuvaiheessa jo pääsee halutessaan mukaan erilaisiin projekteihin, osallistumaan opintomatkaan sekä 3 viikkoa kestävään kenttäjaksoon. Haastavaa on ollut oman ajankäytön suunnittelu, kun yrittää tasapainottaa koulua, työtä ja vapaa-aikaa. Opiskelija voi pyrkiä monimuoto-opintoihin, mikäli kokee, ettei päiväopinnot sovikaan itselle. Lukujärjestykset ovat onneksi hyvin suunniteltuja ja joka suunnasta on joustettu tarpeeksi. Kursseja saa valita itse ja vaikuttaa siten omiin aikatauluihin.

Parasta opinnoissa on ollut uudet kaverit, käytännön harjoittelu ja tutustumiskäynnit eri yrityksiin. Monet tuntuvat ajattelevan, että restonomiksi voi hakea vain, jos on valmistunut jo esimerkiksi tarjoilijaksi tai matkailupalveluiden tuottajaksi. Kouluun astuessa kaikki ovat kuitenkin samalla lähtöviivalla, sillä opiskelu on erilaista kuin alemmilla asteilla ja asioita tarkastellaan laajemmista näkökulmista. Harjoitteluihinkin pääsee helposti ilman aiempaa kokemusta ja opiskelijoita kannustetaan rohkeasti tekemään harjoittelu uudenlaisessa työympäristössä.

Suosittelen Rovaniemeä opiskelukaupungiksi kaikille jotka tykkäävät rauhallisesta asumisesta kaupungissa, jossa on kasvavissa määrin kattavasti erilaisia palveluita. Rovaniemellä on hyvät harrastus- ja liikuntamahdollisuudet. Täältä on helppo lähteä niin Lapin tuntureille kuin eteläänkin. Rovaniemellä eri alojen opiskelijat puhaltavat hyvin yhteen hiileen ja ihmiset ovat avoimia sekä vastaanottavaisia eikä opiskelutapahtumistakaan ole ollut pulaa. Täällä on paljon nuoria eri kaupungeista, jonka vuoksi Rovaniemeltä löytyy paljon erihenkistä seuraa!

Restonomiksi opiskelevalle Lapin AMK on hyvä vaihtoehto, koska täältä löytyy paljon matkailu- ja ravintola-alan työpaikkoja etenkin sesongin aikana mikä on erittäin hyvä mahdollisuus lyödä jalkaa oven väliin alaa opiskeleville. Lapin AMKista on helppo lähteä ulkomaille vaihtoon tai harjoitteluun ja meno on kansainvälistä myös kampuksella, sillä täällä opiskelee paljon ulkomaalaisia opiskelijoita.

 

- Ida Aatsinki, restonomiopiskelija