kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Lehtorina restonomikoulutusohjelmassa – innostavaa ja inspiroivaa!

Lehtorina restonomikoulutusohjelmassa – innostavaa ja inspiroivaa!Heidi Kaihua restonomi.jpg
Työkuvani on ihanan laaja - päivät eivät tosiaankaan ole samanlaisia. On upeaa seurata toimivaa ryhmädynamiikkaa ja sen voimalla saavutettua oppimista. Asiantuntijana toimiminen erilaisissa hankkeissa vie minut lähelle elinkeinoa ja kehittää samalla omaa osaamistani.

Matkailuala veti mukaansa

Lukion ja lähihoitajatutkinnon jälkeen sain tilaisuuden työskennellä huskyfarmilla. Tämän työn myötä varmistui, että matkailuala on minun juttuni. Lähdin opiskelemaan matkailun restonomiksi ja valmistuin vuonna 2005. Tämän jälkeen työskentelin mm. Santamuksessa, Matka-Vekassa sekä Lapin Matkailussa. Vuonna 2009 valmistuin restonomin ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta ja 2011 sain takataskuuni opettajan pedagogiset opinnot.

Opinnot auttoivat minua katsomaan matkailualaa monesta näkökulmasta. Sain luotua verkostoja Innoakatemiassa, jossa toteutimme lähes kaikki opintomme projekteina eri yrityksille. Tätä työelämäläheistä oppimistapaa olen halunnut myös jatkaa omassa opetustyössäni. Mieleenpainuvin opiskelumuistoni on ohjaajien antama tuki projekteja tehdessä. Kaikkea ei annettu valmiina, aina sai erehtyä, mutta harhareitiltä ohjattiin tarvittaessa takaisin oikeaan suuntaan.

Kipinä opettajuuteen syttyi

Valmistuessamme ensimmäisinä matkailualan ylemmästä ammattikorkeakoulusta meille tarjottiin mansikkakakkukahvit. Kakkukahvien lomassa silloinen rehtori Tienranta kertoi ylpeänä, että olisimme aina tervetulleita töihin ammattikorkeakouluun. Juuri silloin kipinä minun kohdallani syttyi. Halusin töihin Lapin ammattikorkeakouluun.

Haluan tarjota opiskelijoille samanlaisia ammattiin valmentavia elämyksiä, mistä olen itsekin saanut nauttia - ja kunnianhimoisena vähän enemmänkin. Opettajan roolin muuttuessa ohjaan opiskelijoita esimiestehtäviin matkailualle, konseptoinnin, tarinallistamisen ja matkailun turvallisuuden saloihin. Saan motivaatiota opiskelijoiden onnistumisista ja pidän tärkeänä kannustaa heitä saavutusten tiellä. Tyypillinen työpäiväni koostuu esimerkiksi laajasta opetussuunnitelmatyöstä opiskelijoiden työpajojen ohjaukseen ja opetukseen.

On upeaa työskennellä tutussa opinahjossa ja entisten opettajieni rinnalla, edelleen arvostaen heidän ammattitaitoaan. On myös mahtavaa nähdä oman organisaation huima kehitys ja se, että pysymme työelämän muutoksessa mukana!

- Heidi Kaihua, lehtori (matkailu), Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI)/ Lapin ammattikorkeakoulu