kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Lappi on lähellä sydäntäni

Lappi on lähellä sydäntäniJyri Laitamaa (filtteröity).jpg
Haluan asua pohjoisessa ja pidän erityisesti Rovaniemestä asuinpaikkana. Olen asunut ympäri Suomea, mutta olen myös käynyt aikaisempia opintoja täällä, joten tiesin, millainen opiskelijakaupunki Rovaniemi on. Olen opiskellut ja työskennellyt 15- vuotiaasta saakka infra –ja kaivosalan tehtävissä, joten rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriopinnot vaikuttivat hyvältä keinolta lähteä etenemään urallani.

Ennen kuin tulin Lapin AMKiin, opiskelin ammattiopistossa maanrakennuskoneenkuljettajan perustutkinnon. Halusin jäädä Rovaniemelle jatkamaan opintojani, sillä Lappi on lähellä sydäntäni ja Rovaniemi on mukava paikka opiskella. Rovaniemeltä löytyy sopivasti kaikkea tarvittavaa, kuten palveluja ja välimatkat ovat lyhyet, kaupunkina Rovaniemi ei ole mielestäni liian iso, muttei liian pienikään. Lapin AMKissa on mielestäni sopivasti oppilaita, joten opettajat ja oppilaat tulevat tutuiksi ja opetusta saa yksilöllisemmin tarvittaessa.

Opiskelen nyt toista vuotta rakennus – ja yhdyskuntatekniikan insinööriopintoja ja olen kyllä tykännyt opinnoistani. Suuntaudun infra – ja kaivospuolelle, joten pääsen hyvin jatkamaan ja syventämään aikaisempaa osaamistani. Opinnot koostuvat alan yleisistä teoriaopinnoista ja jonkin verran on myös syventäviä erikoistumiskursseja. Teemme myös paljon projekteja ryhmissä ja olemme monen kurssin aikana käyttäneet esimerkiksi jotain tiettyä kohderakennusta, johon olemme suunnitelleet kursseittain erilaisia projekteja käytännönharjoittelun muodossa. Minulle erityisesti mieleen jäänyt kurssi oli ensimmäisen vuoden Geo –ja Infra kurssi, sillä se oli todella mielenkiintoinen ja liittyi vahvasti tuleviin oman alan töihin. Olen myös työskennellyt opintojeni ohella alan työtehtävissä, kuten kaivoksilla ja julkisella sektorilla.

Valmistumisen jälkeen voin työskennellä esimerkiksi työnjohtajana maanrakennustehtävissä, joka itseäni kiinnostaa. Haluaisin myös valmistuttuani jäädä mielellään Lappiin, sillä täällä on minun alalleni hyvät työllistymismahdollisuudet.

- Jyri Laitamaa, rakennus –ja yhdyskuntatekniikan opiskelija