kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Lapissa opiskelu on mahtavaa

Lapissa opiskelu on mahtavaaRosa-Maria.JPG
Lapin ammattikorkeakoulu on kaikin puolin opiskelijalle kannustava, inspiroiva sekä turvallinen paikka opiskella.

Olen 24-vuotias nainen Tampereelta. Aloitin opintoni syksyllä 2015 ja opiskelen nyt toista vuotta Rovaniemellä Lapin ammattikorkeakoulussa restonomiksi. Olen valinnut opinnoissa suuntautumiseksi tapahtumajohtamisen, jossa opiskellaan erilaisten tapahtumien järjestämistä, toteutusta ja markkinointia. Syyt, miksi valitsin restonomin opinnot, olivat alan hyvät työllistymismahdollisuudet sekä alan monipuoliset tehtävät. Opintoihin sisältyy paljon käytännönläheistä työskentelyä, joka pohjautuu opiskeltuun teoriaan ja sen soveltamiseen käytännössä.


Ennen opintojeni alkua työskentelin noin kuukauden Lapin Safareilla Ylläksellä. Toimin tonttuna ja työnkuvaani kuului Iso-Britanniasta saapuvien asiakkaiden kuljetus bussilla lentokentän ja hotellien välillä, husky- ja porosafareille vienti, joulupukin luona vierailu ja varsinkin perheen pienimpien viihdyttäminen. Muuta alan työkokemusta minulla ei tuolloin vielä ollut, mutta kuukauden työskentelyn jälkeen alkoivat ensimmäiset kiinnostuksen jyväset heräilemään mielessä, että josko tämä voisi olla se minun juttuni.


Lapin ammattikorkeakoulu tuli melkein ensimmäisenä vaihtoehtona mieleen, koska halusin johonkin ihan muualle. Halusin myös uusia ihmisiä ja kokemuksia elämääni, ja jotenkin vain veri alkoi vetämään Lappiin. Kävin kuitenkin läpi muitakin mahdollisia vaihtoehtoja, mutta Lapin ammattikorkeakoulun monipuolinen tarjonta, siitä välittyvä lämminhenkisyys sekä alani todella hyvä ammattitaidon tieto ja taito saivat minut vakuuttumaan, että tämä on paikkani. Perheeni ja kaverini kauhistelivat aluksi ajatusta mahdollisesta lähdöstäni opiskelemaan näin ”kauas” kotoa, mutta minulle se oli selkeä ja luontainen päätös. Olen käynyt pienestä pitäen Lapissa mökillämme ja paikkana se on ollut minulle aina tärkeä. Lappi tuntui oikealta valinnalta.


Lapissa opiskelu on mahtavaa ja täällä voi tuntea yhteishengen joka puolella. Rovaniemi on opiskelijalle huikea kaupunki, koska täältä löytyy niin paljon muitakin opiskelijoita ja aina jotain tekemistä ympäri vuoden. Mielestäni parasta Rovaniemellä on se, että kaupungista pääsee hyvin nopeasti keskelle mahtavaa luontoa ja läheltä löytyvät hyvät lenkkipolut sekä muut harrastusmahdollisuudet. Lapin ammattikorkeakoulu järjestää opiskelijoille paljon mahdollisuuksia tutustua harrastuksiin sekä muihin järjestöihin ja yhteisöihin, jotta jokainen varmasti löytää sen oman paikkansa ja kiinnostuksen kohteensa.


Itse opiskelu on ollut minulle tähän mennessä mieluisaa ja vastannut odotuksiani lähes täysin ammattikorkeakoulussa opiskelusta. Pidän käytännönläheisestä opiskelusta ja työskentelystä sekä erilaisista porukalla toteutettavista tapahtumista ja tehtävistä. Paljon ryhmätöitä on ollutkin, joiden kautta olen oppinut todella paljon erilaisista työskentelytavoista sekä kuuntelemaan ja arvostamaan muiden ideoita ja mielipiteitä. Ensimmäisen vuoden aikana opiskelimme lähinnä alan perustietoja ja taitoja. Syksy meni enemmän luennoilla sekä restonomikoulutukseen, kouluun ja opiskelijatovereihin tutustuessa. Pääsimme jo kokeilemaan kentällä oloa eli hieman kosketuksiin työelämän kanssa sekä kävimme kaikki alalla vaadittavat passikoulutukset. Kevään opinnoissa tulivat kielet, asiakaspalvelu sekä erilaiset toimintaympäristöt tutuiksi. Ensimmäinen vuosi meni hurauksessa ohi ja oli erittäin mahtava sekä antoisa kaiken kaikkiaan. Haasteita on tietenkin matkan varrella myös ollut ja välillä on tuntunut, ettei aika riitä kaikkeen. Olen kuitenkin oppinut, että oman ajankäytön suunnittelu on erittäin tärkeää, kun aloittaa opiskelut ammattikorkeakoulussa. Suunnittelu helpottaa huomattavasti omaa opiskelua ja on tärkeää opiskelijana saada myös sitä omaa vapaa-aikaa, jotta säilyttää opiskeluinnon.


Lapin ammattikorkeakoulu tarjoaa oppimisympäristönä monipuoliset puitteet sekä ammattitaitoisen henkilökunnan ja täällä halutaan pitää kaikista hyvää huolta sekä puhaltaa yhteen hiileen. Kannustan opiskelemaan Lapin ammattikorkeakoulussa, koska täältä löytyy kaikille oma paikka ja kiinnostuksen kohteet, mahtavat opiskelutoverit ja hyvä opiskeluympäristö.


Restonomin opintoja kannattaa tulla opiskelemaan, jos haluaa monipuolisen työn, kansainvälistä meininkiä sekä hyvät työllisyysmahdollisuudet koko ajan kasvavalla alalla. Valmistumiseni jälkeen haluaisin työskennellä erilaisten tapahtumien toteutuksessa sekä erilaisissa markkinoinnin ja sosiaalisen median tehtävissä. Toivon löytäväni työpaikan joko Rovaniemeltä tai kotikaupungistani Tampereelta. Lappiin olisi hienoa jäädä työskentelemään, koska täällä ala kukoistaa vuosi vuodelta enemmän ja tarjoaa hyvät työllistymismahdollisuudet. Tähän mennessä reppuuni on kertynyt jo paljon hyvää tietoa ja taitoa sekä alalta että työskentelystä, mutta paljon on vielä opittavaa ja odotankin tulevia opintoja uteliaana ja innolla!


- Rosa-Maria Kopra, restonomiopiskelija