kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot / Lapissa opiskelu luo mahdollisuuksia

Lapissa opiskelu luo mahdollisuuksiaOona Löytänen RESTO.jpg
Tulin opiskelemaan Lapin AMKiin restonomiksi monen mutkan kautta, sillä lukion jälkeisenä keväänä olin vielä sitä mieltä, että paikkani on yliopistossa. Kun paikkaa ei kevään yhteishaussa irronnut, aloin selaamaan kesän lisähakua ja löysin restonomin opinnot.

Matkailuala ja markkinointi on aina kiinnostanut minua, vaikken alalla aiemmin olekaan työskennellyt. Lapin AMK oli minulle luonteva valinta, sillä en halunnut muuttaa kotipaikkakunnaltani pois. Päätöstä kouluun hakemisesta en ole katunut opintojen aikana hetkeäkään.


Matkailualalla Lapissa opiskelu on mielestäni mahtavaa, sillä Rovaniemi on suuri ja koko ajan kasvava matkailukaupunki, ja alan mahdollisuudet täällä ovat täysin erilaiset kuin muualla. Rovaniemi on myös suuri opiskelijakaupunki, mikä tekee tästä miellyttävän paikan viettää opiskelijaelämää sen kaikissa muodoissaan.


Opiskelut ovat ensimmäisten kahden vuoden aikana olleet antoisia, ja kurssit monipuolisia. Ensimmäisenä vuonna kurssit toivat laajan näkökulman sekä ravintola- että matkailualaan, ja toisen vuoden keväällä aloimme suuntautua omille opintopoluillemme; oma suuntautumiseni opinnoissa on tapahtumajohtaminen, mikä painottuu markkinointiin sekä tapahtumien järjestämiseen. Itselläni ensimmäisiin kahteen vuoteen on sisältynyt monta harjoittelua sekä opiskelua työelämäyhteistyössä mm. järjestäen messuja, että tavallisemmilla luennoilla. Olen itse suorittanut myös paljon kesäopintoja, mikä on mahdollistanut opintojen nopeutumisen.


Omalla kohdallani ensimmäiset vuodet ovat sisältäneet opintojen lisäksi paljon muutakin; olen opintojen ohella työskennellyt, sekä toiminut tutorina, opiskelijayhdistykseni puheenjohtajana, sekä kuluvana vuonna opiskelijakuntamme puheenjohtajana, mitkä ovat tuoneet erilaista näkökulmaa opintojen oheen.


Suosittelen Lapin AMKia ehdottomasti opiskelupaikaksi sen monipuolisuuden vuoksi, opintoja voi valita eri aloilta, ja myös yliopiston puolelta mikäli kiinnostusta löytyy. Itse aion myös opintojeni jälkeen jäädä Lappiin työelämään mikäli mahdollista, sillä matkailualan kehittäminen täällä on mielestäni todella kiinnostava mahdollisuus, ja työmahdollisuudet monipuolisia!


- Oona Löytänen, restonomiopiskelija